Toyota Starlet 1.3 DX (1987)

Toyota Starlet 1.3 DX (1987)

UitvoeringStarlet 1.3 DX
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2003

Deze Toyota Starlet wordt gebruikt door mijn moeder en mij. We hebben deze auto als ’2e auto’ ongeveer 3 a 4 jaar, en het is een échte Toyota. Dat wil zeggen: hij is onverwoestbaar. Het enige onderhoud dat gebeurd is in de paar jaren is benzine, banden en olie. Hij komt ook elk jaar zonder kleerscheuren door de APK-keuring. De auto is ook erg rap, hij gaat van 50 naar 80 in de 3e versnelling in zo’n 4 seconden! Tevens is 80 km/h mogelijk in de 2e versnelling, en zelfs 130 km/h in de 3! De wegligging is ook redelijk goed voor zo’n klein gebakje. De onze heeft sportvering, en op een slechte weg is dat niet comfortabel, maar hij is wel erg wendbaar en ligt strakker in de bochten dan de moderne Daihatsu Cuores etc. etc. Dit is de perfecte boodschappenauto, naast de gebruikelijke SUV’s van Gooische vrouwen dan. De afwerking (en de rode carrosseriekleur die niet meer zo strak in de lak zit als bij de aflevering eind jaren ’80) is natuurlijk van het niveau van lik m’n vestje maar dat zijn bij zo’n 2e boodschappenauto ook onbelangrijke items.. Iedereen die interesse heeft in een auto als dit, je zult niet teleurgesteld worden. Dit is Toyota op z’n best!

Tja, het normale onderhoudsprogramma dan maar.

9,5