Toyota Prius 1.8 HSD Executive (2010)
Uitvoering | Prius 1.8 HSD Executive |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
En ik tot voor kort altijd denken dat een prius standaard geleverd zou worden met een hoed. Beetje flauw natuurlijk, maar typeerde wel het imago van de prius. Tjonge, daar wilde je toch niet in gezien worden. Vorig jaar november, toen mijn Sorento wederom de garage leuker vond dan de vrije wereld, kon ik als tijdelijke auto de nieuwe prius mee krijgen. Mijn garage is zowel kia als toyota dealer, vandaar.
Even de sceptisch weg, en karren, en dat was absoluut niet onverdienstelijk. De auto had toch wel de nodige indruk gemaakt, dat ik voor de opvolger van de sorento een oogje had gekregen op de prius.
Zo gezegd zo gedaan, ik heb gekozen voor de executive, met als standaard leer. De kleur keuze is metalic grijs met de lichte kleur leer. Ziet er toch zeker gedistigneerd uit!
En met die 14% bijtelling heeft de keuze voor de executive geen dagen geduurd. Dat is toch ook wel lekker hoor!
Vanaf de buitenkant zeg je niet, wat een grote auto zeg..... maar als je in de auto zit, en bekijkt wat er achterin mee kan, is het een ruime middenklasser. Ik heb wel een dakkoffer er bij genomen. Vergroot natuurlijk de kubieke meters laadvermogen.
Zitten, knop indrukken en zachtjes wegglijden...... is mooi die combi met electrisch en benzine.
Ik rijd zo'n 1.000 km per week, en dat zoeft prima weg. Die power-knop is wel een geinig-knopje, met echt effect. Je merkt direct dat het gaspedaal wat hunkering vertoont om het allemaal wat directer te doen. Geen klachten hierover, integendeel. Ik moet me nog wel eens beheersen. Mag hopen dat de klpd dit niet leest....maar goed ik heb m'n kenteken ook maar niet genoemd.
plusjes:
+ stil in de auto (ook als deze rijdt)
+ meer dan voldoende power (en met de powerknop nog wat directer)
+ navigatie gemakkelijk bedienbaar
+ de pijlen van de navigatie te zien op de voorruit
+ snelheid ook afleesbaar op voorruit
- ja, het geluid van de dichtslaande deuren, geeft niet het geluid van een kluisdeur, maar eerder "blink"
Op dit moment: zeer tevreden over de aanschaf!