Toyota Prius 1.8 HSD Aspiration (2009)

Toyota Prius
Toyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota Prius

UitvoeringPrius 1.8 HSD Aspiration
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaringen met de Prius 1.8 Aspiration

Na onze vorige ervaringen met de Prius 1.5
(Totale waardering zeer goed)
toch besloten om hem in te ruilen voor deze Prius 1.8
We hebben de Prius 1.8 27 januari bij de Toyota dealer opgehaald.
Het uiterlijk ziet er wat sportiever uit dan het vorige model.
Het interieur oogt ook moderner.
We hebben de uitvoering Aspiration met als extra lederen bekleding met verwarming in de voorstoelen,en navigatie ingebouwd.
Ook parkeer sensoren voor en achter.
De zit is wel wat beter dan in de vorige Prius maar dit zal zeker ook komen doordat er in de vorige Prius 287000 km gereden zijn.Wat opvalt is het snel optrekken met de Prius. Het hoge geluid is verdwenen zodat het wat stiller is in de auto.
Wat betreft de wind gevoeligheid is deze minder gevoelig dan de vorige.
De bediening van de verwarming en navi is even wennen maar voor de rest werkt alles het zelfde.
Op deze zitten 2 verschillende mode's op (Eco mode,PWR mode)
De eco mode uigeprobeert maar dan is de auto wel traag (wel economisch natuurlijk)
ten opzichte van de normale rijstand.
Verder rijdt de auto erg fijn.Het verbruik is op dit moment rond de 1 liter op 19 km
Het is nu wel zeer koud zodat het verbruik natuurlijk wat hoger ligt dan normaal.Ben wel benieuwd of deze zuiniger is als de vorige.(volgens opgave fabriek wel)
Het bagage afdekscherm was in de vorige wat beter (werkte zeer goed)
Dit zijn de eerste bevindingen van deze auto ten op zichte van de vorige.
Bij de volgende review kan ik zeer zeker meer dingen gaan aanvullen(vertellen).
Bij de beoordeling is het comfort uitmuntend, prestaties goed, betrouwbaarheid is nog niet bekend maar uitgaande van mijn vorige toyota uitmuntend aangegeven ik zal deze zeker aanpassen als het niet zo is, gebruiks kosten idem.

9,5

PRIVATE LEASE Toyota Prius