Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Dynamic (2007)
Uitvoering | Corolla Verso 2.2 D-4D Dynamic |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Nadat mijn vorige auto was gestolen direct een Verso besteld 5 maanden gewacht en in de tussentijd in diverse auto’s gereden (BWM 1 serie, VW Golf V, e.a.)
De Golf beviel prima maar doet vrij saai aan. De BMW was eigenlijk te klein maar voelde tegelijk degelijk en sportief en comfortabel aan.
In maart eindelijk de auto mogen ophalen; heerlijke auto met veel ruimte.
De groote draaicirkel is even wennen maar toch gaat het keren redelijk makkelijk, zeker met behulp van de sensoren voor en achter.
Als optie een afneembare trekhaak & winterbanden. Helaas werd er door de dealer geen wittekenteken plaat geleverd.
Mijn vorige auto had iets minder pk’s maar was een stuk licher, ik had verwacht dat ik even zou moeten afkikken maar niets is minder waar. Nog snel even wat extra meters invoegstrook nemen en zo voor de auto die voor je reed komen kan nog steeds.
Pluspunten:
* Vermogen
* Riante ruimte voor achterpassagiers
* Regensensor / dimbare achteruitkijkspiegel en getint glas achter
* Zithouding
Minpunten:
* Dimbaarheid van de dashboard verlichting (niet mogelijk om deze uit te zetten indien de koplampen ook uit zijn en aan te zetten indien de koplampen aan zijn.)
- De tip uit de reacites heb ik al geprobeerd helaas is de stand met de koplampen uit niet zo in te stellen dat deze aanzienlijk minder helder is dan de stand met de koplampen aan. Ik vindt het prettig om aan de stand van de dashboard verlichting te kunnen zien of mijn lampen aan zijn. Nu ben ik genoodzaakt om naar het verklikkertje te kijken.
* De parkeersensoren aan de voorkant schakelen niet automatisch uit wanneer er bv harder dan 10 km/h wordt gereden. Bij regen wil het regelmatig voorkomen dat deze gaan piepen.
* Volledig neerklappen van de bijrijdersstoel is niet mogelijk.
* Het inspreken van nummers in de bluetooth carkit wil nog wel eens lastig zijn en soms is het niet mogelijk te bellen, de andere kant kan mij dan niet horen. De enige optie is dan het ’rebooten’ van de auto (van het contact afhalen).
* Regelmatig hooor ik vervelende kraakjes vermoedelijk vanuit de stoelen, bij de volgende beurt maar eens naar laten kijken.
Mistlampen voor werkten niet na levering, terug naar de dealer waar bleek dat de connectoren er verkeerd om op zaten.
Na de eerste keer een aanhanger te hebben aangekoppeld bleek al mijn verlichting, ook de remverlichting!, aan de achterzijde te zijn uitgevallen. Tevens brande de tcs en esp lampjes op het dashboard. Terug naar de dealer en de aanhangerverhuurder. De oorzaak bleek kortsluiting in de gehuurde aanhanger, de oplossing het vervangen van een zekering en het resetten van het waarschuwingslampje op het dashboard.
3 jaar
De eerste 3 jaar zitten erop, de auto bevalt nog steeds goed, en behoort tot de opties voor de volgende auto.
De 3e zitrij heb ik maar een paar keer gebruikt, deze zal bij een volgende auto dus ook vervallen.
Tot de opties voor een volgende auto behoren op dit moment:
Toyota Verso, Volvo V50, Nissan Qashqai, Hyundai IX35.
Wat ik wel enorm heb gemist in de afgelopen jaren is een serviceinterval lampje of melding. Ik rij zeer onregelmatige afstanden en heb hierdoor al menig 15000 km beurt 'gemist', meestal met een km of 2000-3000. Volgens de dealer was de auto toe aan een 120000 beurt bij een km stand van 140000.
Terugkijkend over de afgelopen jaren...
Pluspunten:
* Ruimte
* Comfort
* Motor
* Parkeersensoren
Minpunten:
* Draaicirkel
* Regensensor (deze is veel te gevoelig)
* Kwaliteit van de bekleding, de armsteun is totaal afgesleten.
Afscheid
Update 140.000km.. De armsteun is netjes vervangen door een nieuwe helaas niet onder garantie.
Er is een tijd van komen en gaan..
Deze auto heeft ons niet in de steek gelaten en zijn werk prima gedaan.
De volgende auto dient deze keer minimaal voorzien zijn van een schoon B label. Dus helaas geen 2e Verso.
De volgende auto zal een Peugeot 508SW worden.