Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D Linea Sol (2005)
Uitvoering | Corolla Verso 2.0 D-4D Linea Sol |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na 6 jaar lease gereden te hebben een nieuwe job en dus een andere wagen. Ditmaal een volledig vrije keuze en wat voor één...
Na wat rondkijken viel mijn keuze op de Corolla Verso. Een proefrit overtuigde en de wagen werd uit stock besteld. Exact 8 weken na bestelling was hij er...
Ervaringen aan de hand van de km’s:
1 km: auto opgehaald: verkoper heeft keurig alles uitgelegd, auto was voorzien van matten én volgetankt.
1.000 km: eventjes gratis bij de garage binnenspringen voor vloeistofcheck. Alles ok.
5.000 km: wordt opmerkelijk zuiniger: verbruikt nu nog gemiddeld 6.5ltr/100km (1/15,4)
10.000 km : Kraakje bestuurdersstoel in het verstelmechanisme van de leuning. Zelf opgelost met WD40 (was al in mijn bezit dus eigenlijk geen kosten)
11.000 km : Even binnengesprongen bij garage: was zonder sproeivloeistof gevallen...
kosten: € 0 (is een service meneer!)
15.000 km : Eerste beurt: olieverversing, filter, handrem bijgesteld, ...
kosten van dit alles: €98
16.000 km : Aangetekende brief van Toyota Belgium: helaas terugroepactie ivm airbag passagier die toch kan afgaan als je hem met de sleutel uitzet. Ik hoef voorlopig niets te doen. Garage zal contact opnemen als het onderdeel (ecu airbag) binnen is.
Zonde, maar kon erger!
22.000 km : kon het niet laten: standaarduitlaat vervangen door een exemplaar van Remus met 2 chromen eindstukjes. Oogt een stuk beter. (foto komt nog)
23.000 km : Niets te melden
25.000 km : Nog steeds niets abnormaals kunnen vaststellen.
Pluspunten:
- Looks van de wagen in het algemeen (was wat mij het eerst aantrok) Dit is uiteraard persoonlijk en kan voor anderen net de reden zijn om hem niet te kopen.
- 7 zetels, in letterlijk 1 minuut vanaf de 2e rij tot vlakke vloer herleidbaar.
- Imago merk
- Ruimtelijk gevoel
- Wegligging
Minpunten:
- Zijdelingse steun voorzetels mag beter (was wel wat verwend door kuipjes in Peugeot)
- Versnellingsbak (5MT) houdt niet van sportief schakelen. Tussensprintjes vanaf 3e versnelling zijn meer zijn ding.
- Gewicht: 1600kg leeg. Met 116pk moet de motor dapper zijn werk doen om sportief weg te raken. Je past je rijstijl wel aan...
Het hoofdstuk(je) problemen.
Hier kunnen we kort zijn: niks, nul, de nada.
Op ongeveer 10.000 km een kraakje in de bestuurdersstoel bij het sportief nemen van bochten naar links. Zelf opgelost met WD40: 1x sproeien op tandwielen stoelverstelling en weg kraakje... nu al 15.000 km kraak- en rammelvrij.

Toyota Corolla Verso 1.6 VVT-i Dynamic Climate control, Radio cd speler, Trekhaak, Cruise control, Lichtmetalen wielen
- 2007

Toyota Corolla Verso 1.6 VVT-i Dynamic Cruise*Clima*Trekhaak*LM velgen*Parkeersensoren*

Toyota Corolla Verso 1.8 VVT-i Sol