Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D Linea Sol (2004)

Toyota Corolla Verso
Toyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieur

UitvoeringCorolla Verso 2.0 D-4D Linea Sol
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

Na twee jaar zijn we nog steeds dik tevreden over deze auto. We zijn eigenlijk voor Toyota gevallen vanwege de degelijkheid, niet het uiterlijk. Maar nu deze Verso er ook nog aardig uitziet, was de keuze gemakkelijk. Een heerlijke reisauto, ook dankzij de prima cruisecontrol. Motor is sterk genoeg al moet je hem wel boven de 2000 toeren houden; daaronder trekt hij niet erg hard. We moeten geregeld een paardentrailer met paard trekken. Daar draait de auto zijn hand niet voor om. De nieuwe 2.2 diesel lijkt me spannend rijden, maar niet nodig!

Met de degelijkheid zit het inderdaad wel snor. Na 70.000 km nog geen enkel mankement gehad. Ik heb wel twee rare dingen ontdekt: de armleuning van de bestuurdersstoel zit helemaal verkeerd geplaatst: te hoog, te kort, te scherp. En ik heb mij twijfels over de boordcomputer, die mij steevast geweldige verbruikscijfers voorspiegelt (1:22 op langere afstanden!) die bij controle (tank volgieten, rijden, weer aftanken en verbruik berekenen) meer in de buurt van 1:14,5 tot 1:16,5 uitkomen. Ook niet slecht maar waarom geeft die computer dat niet goed aan?