Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2007)

autoreview

Toyota Corolla Verso
Toyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieur

Signalement

UitvoeringCorolla Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf105.050 km
KM-stand laatst108.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

aanschaf en de eerste kilometers

 • 108.000 km

Sinds een jaar hadden we geen moderne auto in het huishouden. We deden alles met de Citroen DS (1973). Dat is op zich allemaal goed te doen, alleen de dame heeft regelmatig onderhoud nodig en dat vraagt tijd. Met kleine kinderen, twee banen, een hernia, familie en vrienden die ver wonen, dan is een moderne auto een vereiste in ons gezin.

Vrienden van ons hadden net een tweedehands Toyota Verso (2009) gekocht en andere vrienden rijden al enige tijd in een Verso (2005). Ik heb ze allebei de oren van het hoofd gevraagd waar ik allemaal op moest letten en wat de verschillen zijn. Daarnaast kwam de Verso uit de TUV-reports als een van de beste uit de bus.

Dus even zoeken op marktplaats en daar kwam deze auto naar voren. Deze Verso had al twee jaar stil gestaan; dus ik naar mijn vaste garage en deze gaf aan dat ik ook nog naar andere auto's kan kijken, maar dit is een goede auto. Dus terug bij de verkopende garage een goede deal kunnen maken en binnen twee weken rijden wij in de Toyota Corolla Verso 1.8 vvt-i MMT dynamic, zoals de auto volledigheidshalve heet.

De auto bevalt heel erg goed. Eigenlijk zoals hier op de websites de reviews en testverslagen al weergeven. Het is een stuk gemakkelijker instappen, wegrijden en gebruiken van de auto dan de DS. Toch vind ik dat er grote overeenkomsten zijn tussen de DS en de Verso. Het schakelen gaat op dezelfde momenten, de toerentallen zijn hetzelfde (bij dezelfde snelheid, dezelfde toerentallen), de stuurbekrachtiging werkt hetzelfde, het bedieningsgemak is gelijkwaardig, vergelijkbaar remvermogen.

Dan de verschillen tussen 35 jaar auto geschiedenis: Cruisecontrol, airco, elektrische ramen, een regensensor, standaard een goede geluidsinstallatie, en eigenlijk al die moderne elektronica wat het leven aan boord zoveel aantrekkelijker maakt.

Dan het rijden, het is een verademing, de DS is super, maar de Verso is makkelijker en sneller. We stappen in, drukken op de startknop en kunnen wegrijden. In het verkeer heb ik met de hogere zit net meer zicht rondom en dat geeft een prettig gevoel tijdens het rijden. Daarnaast is de Verso een wat onopvallende auto in het verkeer en daardoor kan ik rustig, vergelijkbaar met de DS, door het verkeer rijden. Ik heb nauwelijks last van bumperklevers, ik word minder afgesneden, ik krijg geen jaloerse blikken, maar ook geen opgestoken duimen. Het is alles bij elkaar op geteld een comfortabele reisauto voor het gezin.

Over de kosten, onderhoud en problemen kan ik nu nog niet veel zeggen. We hebben de auto nu twee maanden. De parkeersensoren achter werkte niet, maar onder garantie is het speakertje vervangen. We hebben een set winterwielen aangeschaft. Bij de aanschaf kregen we een set nieuwe zomerbanden gemonteerd. Dus de komende 5 jaar kunnen we volgens mij onder alle omstandigheden veilig door het verkeer rijden.

We hebben eerder in een Toyota Prius gereden en nu in de Verso. Ik begrijp nu wel meer van wat mensen zeggen over bedieningsgemak. De knoppen en handels zitten in de Prius en de Verso op dezelfde plaats. Door die herkenning waren we heel snel aan de auto gewend en hadden we al snel het idee dat we de auto al jaren hebben. Ik begrijp nu ook beter waarom veel automobilisten in hetzelfde merk auto blijven rijden. De knoppen zitten daar waar je ze normaal verwacht. Ik had deze ervaring niet eerder, doordat ik in heel veel verschillende automerken heb gereden en als ik in hetzelfde merk terecht kwam niet de overeenkomsten ervoer, tot nu toe dan. Sinds de Verso begrijp ik dat stukje van anderen beter.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens