Toyota Carina II Stationwagon 1.6 XLi (1991)
Uitvoering | Carina II Stationwagon 1.6 XLi |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Deze auto destijds aangeschaft i.v.m. naderende gezinsuitbreiding. De Renault die ik had kon ook wel een kinderwagen meenemen maar had slechts 3 deuren en was iets kostbaarder in het onderhoud.
De Toyota ziet er niet ’spannend’ uit, zeker niet in de grijze kleur die ik heb, maar de auto heeft me echt nog nooit in de steek gelaten en de jaarlijkse (dealer) onderhoudsbeurten zijn goedkoop te noemen in vergelijking met die van mijn vorige auto.
De mogelijkheden van deze auto zijn legio. De achterbank is in 2 delen neer te klappen en dan ontstaat een zee van bagageruimte.
De auto is inmiddels wel wat gedateerd. De ramen gaan met een slinger open (gaat natuurlijk nooit stuk) en de zit is in verhouding tot hedendaagse auto"s wat aan de lage kant. En op de top-zomerdagen wordt een airco wel gemist.
De problemen die ik met deze auto heb gehad zijn met name door derden veroorzaakt. Tweemaal is de auto in geparkeerde toestand aangereden (door een VW Polo en een VW Golf) echter zonder noemenswaardige schade (die overigens wel gerepareerd is).
Verder eenmaal een lekke band door een schroef gehad maar ook dat is Toyota niet aan te rekenen.
Het enige ’echte’ manco is een defect slot van het dashboard-kastje geweest maar ook dat is inmiddels weer zonder noemenswaardige kosten verholpen.

Toyota Lite-Ace 1.5 Commercial BENZINE
- 1991

Toyota MR2 2.0 GTi 16v 156pk SW20 T-Bar Targa Elek.pakket Volledig origineel *NL auto* 99978km! *Distributieriem v.v.* 1 Eigenaar! Uniek
- 1991

Toyota Land Cruiser California | Automaat | 8-Persoons | Panoramadak | Trekhaak | 6-Cilinder
- 1990