Toyota Carina E 2.0 GLi (1993)
Uitvoering | Carina E 2.0 GLi |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Na onze vorige wagen, een Fiat Cinquecento, was dit wel een hele vooruitgang! Moest ook wel, gezien de aankomende gezinsuitbreiding.
De Carina is een heerlijke reisauto, die m.n. op de langere afstanden zijn waarde toont. Op korte stukken / in de binnenstad is de auto enigszins misplaatst; te groot en te weinig handelbaar.
De Carina E met 2.0 l motor is beresterk en behoorlijk rap. 4 personen zitten als een vorst in deze ruime auto, die - zeker voor een auto uit 1993 - van diverse gemakken is voorzien. De bagageruimte is fenomenaal groot, en de betrouwbaarheid van de auto: ik beperk me hierover tot de opmerking dat het een Toyota is.
Na helaas al een jaar heb ik de auto - met relatief veel verlies - weer ’moeten’ inleveren, omdat ik een lease-auto kon gaan rijden. Op zich jammer, aangezien ik het gevoel heb dat ik nog vele tienduizenden probleemloze en prettige km"s had kunnen maken.
Geen problemen ondervonden.