Toyota C-HR
Toyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HR

Gebruikersreview

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 Premium (2025)

UitvoeringC-HR Plug-in Hybrid 220 Premium
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Eerste Toyota

• 8 km

Na jaren een Mercedes C180 Coupe te hebben gereden werd het tijd deze te vervangen, niet omdat hij op was, maar hij was 13 jaar oud kleien 130.000 km gedraaid en ik wilde hem wegdoen voordat de grote reparaties eraan zaten te komen. Want behoudens normaal onderhoud heeft de auto de 12 jaar dat hij bij ons was en de door gereden km's (120.000) prima volbracht.

Maar omdat mijn vrouw iets hoger wilde zitten en ik iets met elektrisch wilde gaan doen, lees overschot stroom zonnepanelen gekeken naar een plug in hybride. Geheel elektrisch was nog niet aan de orde aangezien in ons budget er nog niet genoeg range in een auto zat. Een evt Mercedes met iets hoger zitten en PHEV zou dan bv een GLC kunnen worden maar dan praat je ook al over stevige prijskaartjes.

Dus na een rondgang en hier en daar wat strepen en schrappen werd het mogelijk een Toyota CH-R, liefst met de kop eraf en een paar km's op de teller.

Hier direct het grote nadeel als je in wil stappen bij Toyota, 2e hands zijn er stevige prijzen en na een bezoek aan de dealer bleek een nieuwe met uiteindelijk alle opties "günstiger" zoals de Duitsers zeggen dan 2e hands kopen met wat km.

Wnige wat we nergens konden zien was de bekleding van deze Premium, nl rood leerlook. Maar omdat Toyota als zeer behouden te boek staat durfden we deze gok aan met het idee het wordt vast geen bordeel rood.

Eerste indruk, na ophalen auto. Mooi chique rood en staat prima in deze auto.

Resultaten en ervaringen na1 jaar

We hebben de auto een jaar in ons bezit. En om maar direct met de deur in huis te vallen de auto bevalt goed.

Ik rijdt voornamelijk elektrisch en met een volle accu kan ik precies 2x op en neer naar mijn werk(afstand ww is 15 km) dus de opgegeven 65 km redt ik. Van de enkele reis 15 km is ongeveer 12 km autosnelweg. Ga ik via de binnenwegen dan rijdt hij zeker zuiniger als op de snelweg.

Om het brandstofsysteem ook af en toe te gebruiken, gebruik ik dat op de langere ritten. Weekendje weg of even boodschappen doen bij onze oosterburen. Dan wordt nl de motorolie e.d. ook warm en dat lijkt me beter als af en toe 2 km op de snelweg.

Geluidssysteem in de auto is goed, maar kan zeker niet op tegen de Harmann Kardon uit m'n mercedes. De DAB+ radio is verder uit de kunst eigenlijk stoort die nooit.

Ruimte in de auto. JA, wij zijn met z'n twee en daar is het ruim genoeg voor. Maar een volwassene achterin de CH-R dat lijkt me geen goed idee. Bagageruimte is voldoende, maar weer met z'n twee.

Overall.
+ Het is een prima auto, doet wat hij moet doen.
+ Zuinig in verbruik
+ Betrouwbaar
+ Leuke verschijning.

- windgeruis op hogere snelheid 130km/h en hoger
- Instellingen zitten soms wel op hele vreemde plaatsen in menu
- Elektrisch sluiten en direct geheel afsluiten dmv de achterklep via de knopjes is een uitdaging. Vaak gaat de klep niet dicht, druk je op de klep sluiten dan gaat die wel dicht maar dan moet je nog zelf de auto afsluiten. Ook de dealer kreeg het niet voor elkaar en ziet het als een bug.

Verbruikscijfers
Gereden KM 5884