Toyota Auris 1.6 16v VVT-i Luna (2007)

UitvoeringAuris 1.6 16v VVT-i Luna
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

**** 2e update ****
Nu 17.000 km op de teller en nog steeds heel tevreden met deze Auris. Behoudens het sleutelprobleem in de vakantie.
Het navigatie- audio-systeem heeft nog maar weinig geheimen en werkt erg prettig, zeker in de vakantie ideaal.
Wel vind ik het verbruik aan de hoge kant. Ik heb dit vanaf km 13 bijgehouden en ik kom tot 1 op 12,5 waarbij ik hoofdzakelijk snelweg kilometers rij bij een snelheid van net boven de 120 km/u. Niet echt zuinig.

**** 1e update ****
Op 10 mei de sleutels gekregen en een uitgebreide uitleg over wat er allemaal (on)mogelijk is in deze uitvoering. Na de nodige kilometers gereden te hebben (1800 km) hier een eerste update. De stoelen zitten prima, de auto stuurt goed, rijdt fantastisch en is opvallend stil.

De Auris is geen acceleratie wonder vergeleken met m’n C3 HDi ondanks de 34 pk meer aan boord. Maar misschien veranderd dat nog wat in positieve zin. De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is prettig en je stuurt zeker niet te licht. Meestal gebruik ik de cruisecontrol bij een snelheid van 125 km/h en dan maakt de auto ongeveer 4000 tpm. Het geluid valt dan niet erg op. Toch wel jammer dat er geen 6e versnelling in zit. Volgens de shift indicator zou je, met een rustige rijstijl, bij 2000 tpm moeten schakelen, tenzij je het gas helemaal intrapt, soort kickdown, dan licht deze pas op voorbij de 3000 tpm.

Het gecombineerde navigatie-/audiosysteem werkt erg prettig en er zit een prima geluid in. Wat het TMC betreft heb ik hem op automatisch zenderkeuze staan en dat bevalt mij prima. Ik weet niet of het resultaat dan verschilt met het handmatig vastzetten op 1 zender.

Ik zal binnenkort een paar fotos aan deze review toevoegen.

Heb op 27 februari 2007 de Auris besteld (kleur: Pacific Blue) nadat ik een proefrit had gemaakt. Ik ben erg onder de indruk van de rijeigenschappen van deze nieuwe Toyota. Het is een stap hoger dan wat ik gewend ben met de C3 waarin ik ook met veel plezier in rij. Waarschijnlijk is het appels met peren vergelijken maar toch het vermelden waard. De Luna is al erg compleet maar in de Business uitvoering en als optie de parkeersensor kit heb ik niets meer te wensen. Deze Auris ziet er strak uit en is goed afgewerkt.

Ik ben erg benieuwd wanneer ik kan sturen in mijn nieuwe Auris. De levertijd wordt geschat op ongeveer 3 maanden. Dat wordt dus mei/juni. Als het zover is zal ik deze review bijwerken.

**** 1e update ****
Geen problemen meer gehad. Terugroepaktie gaspedaal is keurig verlopen en heeft mijn vertrouwen in Toyota zeker niet geschaad.
Een prima en degelijke auto met uitstekende rijeigenschappen.
Ben aan het kijken voor een Toyota Auris Hybrid Executive of een Lexus CT200h als opvolger van deze Auris.

------------------------------------------------------------------

Het verbruik valt me nog niet mee. Na 1800 km verbruikt de auto nu 1 op 12. Dat zal nog wel beter worden maar is wel een beetje een tegenvaller en lijkt nog niet op de 1 op 14 die Toyota beloofd dat de Auris gecombineerd verbruikt.
Ook piepen de remschijven bij het remmen. Daar moet ik nog voor terug naar de dealer.

Op vakantie in Frankrijk, werkte de sleutel niet meer en kreeg ik de deur niet open. Ook wilde hij niet starten (foutmelding: unknown key), ook de reservesleutel bracht geen uitkomst. Na het lezen van het boekje en het hanteren van de noodprocedure kon ik starten en rijden.
Aangekomen op de camping werkte alles weer en heb ik dit probleem nooit meer gehad. Misschien zat er een stoorzender in de buurt daar waar ik geparkeerd stond die de boel ontregelde.

15.000km beurt gehad, na een half uur weer buiten zonder problemen.

3e Update

Auto bevalt nog steeds prima. Verbruik is gemiddeld 1 op 13 waarbij moet opgemerkt dat de climate control wel altijd aan staat. Heerlijk om op de snelweg met cruise control te rijden.