Tesla Model 3 Premium Long Range RWD (2025)

Tesla Model 3 Premium Long Range RWD (2025)

UitvoeringModel 3 Premium Long Range RWD
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

De eerste 1000km zit erop!

Na wat wikken en wegen hebben wij besloten om onze 2e auto, een Hyundai i30 wagon uit 2022, te gaan vervangen voor een 2e elektrische auto.. maar welke? opnieuw een Kona Electric waar wij heel blij mee zijn (zie ook mijn review). of toch iets anders?

Range is voor mijn partner toch nog altijd belangrijk, minimaal 500km en liefst nog iets meer voelt als een veilige 'zone' - dit ondanks we al ruim 4 jaar elektrisch rijden zonder range anxiety te ervaren.

Met in het achterhoofd, niet te groot, veel range, zuinig en uiteraard wel met de zoveel mogelijk dezelfde opties als die we gewend zijn vanuit de Kona gaan zoeken... En het liefst ook nog een beetje betaalbaar....

De Kona kwam toch weer even naar voren, maar goed... de Tesla Model 3 LR kwam ook zo op het vizier... met 750 KM WLTP moet voor ons ruim 800 KM gemakkelijk te halen zijn... dus op naar Goes voor een testrit met een Model 3 Highland. Wel een met een hendel voor knipperlicht, want die knoppen op het stuur leken ons niets.

Toen was het vrij duidelijk, we gaan ervoor, qua ruimte is het voor ons 2 voldoende en het blijkt dat we nog zuiniger kunnen rijden dan we al doen met de Kona, waarom niet?

Dus op 19 november besteld via de app, blauw met een zwart/wit interieur, 8 december opgehaald in Tilburg en nu hebben we ruim 1000km alweer erop zitten. Verbruik, tot op heden zo tussen de 10,5 en 11kwh/100km wat echt zuinig is, ook met stukken a 120 km/hr.

Verder wat opvalt is de stilte in de cabine, de Model Y van mijn broertje (vorige model) is toch echt rumoeriger dan de Highland.

We houden jullie weer op de hoogte, nu eerst kerst vieren en dan in januari de Hyundai i30 maar te koop gaan zetten, want 3 auto's is toch een beetje veel van het goede.

Fijne feestdagen!

10,0