Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2006)

Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2006)

UitvoeringSwift 1.5 Exclusive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Na 8 jaar trouwe dienst als boodschappenauto vond ik het wel eens tijd voor wat anders, aangezien we de cinq altijd bij Suzuki in onderhoud hadden (veel goedkoper dan bij Fiat!) viel mn oog op dat Swift karretje. Proefritje gemaakt in de 1.3. Beviel goed. uiteindelijk voor de 1.5 gekozen. Ben ik blij om. Rijdt echt stuk beter dan de 1.3, ondanks dat het verschil in vermogen maar 10 pk is. Maar pakt met name bij lagere toerentallen lekker op.

Uitstekende wegligging, helt nauwelijks over. en voor zijn klasse echt stil. Wegens een ongeval met onze andere auto heb ik aantal weken in een Astra gereden, maar de Swift vind ik echt comfortabeler.

Ik heb bewust voor de 3d. uitvoering gekozen. Het is iets lastiger voor de kinderen, maar die zijn klimmen wel gewend. Ik vind de 3D veel sportiefer ogen dan de 5d. Kijk maar eens hoe dat raampje achter loopt. (Het scheelt trouwens ook 20kg in gewicht wat je met optrekken weer merkt.)

update: 23-03-06 km stand 2300

Motor is nu wat beter ingereden. We krijgen nog steeds leuke reacties en behalve het kraken, is verder alles prima in orde. Gisteren een langere rit gereden. zelfs bij 140-150 blijft het vebruik heel redelijk (tussen de 1:10 en 1:12).

update 30-05-06 km stand 4000

hmmm. 55km/h achterop gerden bij BMW X-5. jammer, jammer. Maar de Swift blijkt toch wel een veilig karretje (zie foto)

We hebben hem nog maar 3 weken, dus ik zal een update bijhouden. Maar idd... krakende voorveren. Ik lees in reviews (handig!) dat er een oplossing voor is. Zal eens kijken wat de dealer te zeggen heeft.

De achterklep sluit prima. Dealer gaf me de tip de deur niet te sluiten bij het handvat, aangezien de kans dan groot is dat je het electrische ontgrendelmechanisme activiert. Uitgeprobeert en dat klopt idd.

Verder achter ergens klein rammeltje maar verder dik in orde.

Over de dealer: kruideniersmentaliteit. Tank bleek bij aflevering nog niet eens halfvol te zijn. Toen ik hem erop aansprak heeft hij hem met een zuur gezicht alsnog afgevuld. Flauw!

Update 21-04-2006
Het kraken is opeens verdwenen! Gek. Zou het met temperatuur te maken hebben. Ben eigenlijk wel benieuwd naar reacties van anderen.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift