Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)
| Uitvoering | Swift 1.5 Exclusive |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 21 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds 1 juli is deze prachtige auto in mijn bezit en ik moet zeggen: hij bevalt uitstekend!
Hiervoor reed ik Alfa, dus dat is wel een groot verschil t.o.v de Swift, dacht ik.
De Swift 1.5 Exclusive heeft, net als de Alfa, een uitstekende wegligging, scheurt echt hard door de bochten!
De motor is erg gretig en boven de 4000 p/m gaat hij als een speer! De motor laat dan een mooi sportief gebrom horen. Daaronder is de motor zeer stil.
De Swift is ook zeer wendbaar in de stad en overal makkelijk in te parkeren.De Alfa had dat iets minder, omdat de draaicirkel groter is.
De Swift weegt bijna 300 kg minder dan de Alfa, wat het benzineverbruik ten goede komt. Wat dacht u van 1 op 15!
Een zeer mooi verbruik!
Qua comfort en uitrusting ontbreekt het aan niets. Airco, Keyless startsystem, mistlampen, elec.ramen, abs en nog veel meer.
Alleen de stoelen hadden wat comfortabeler kunnen zijn. Ik mis wat zijdelingse steun op het zitvlak.In de rug is de zijdelingse steun goed.
Als je met de New Swift door de stad rijdt zie je nieuwsgierige blikken van mensen die denken, ’wat rijdt daar?’ Of zou het door de parelmoer rode lak komen? Want dit is een ECHT mooie kleur!
Tot heden zeker geen spijt gehad dat ik de Alfa ingeruild heb voor dit ’comfortabele bommetje’ op wielen.
Als u ook kleiner wilt rijden is de New Swift zeker een aanrader!
Ik heb nu inmiddels 4000 km erop zitten, en nog geen moment spijt van mijn aankoop gehad.
De auto rijdt voortreffelijk.Ook de prestaties boven de 120 km mogen er zijn. Bij inhalen heeft de motor totaal geen moeite, je hoeft zelfs niet terug te schakelen naar de 4e versnelling.Voor je het weet zit je zo op 150 km.De topsnelheid heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk dat de 185 km volgens fabriek makkelijk gehaald kan worden.Maar ja, je kunt tegenwoordig niet meer even hard rijden, ook niet als het rustig op de weg is..de kans op een mooie foto is heel erg groot! Bij snelheden onder de 120 km moet je wel terugschakelen van 5 naar 4 omdat je dan te weinig koppel hebt. Het verbruik loopt dan echter wel op. Wegligging blijft uitstekend bij hoge snelheden, alleen de zit van stoelen kunnen echt beter zodat je meer één wordt met de auto.
Af en toe hoor je al wat piepjes en kraakjes , ik hoop dat dat niet erger wordt.
Het benzineverbruik is rond de 14,5 , dus redelijk zuinig(behalve bij hoge snelheden).
Alleen het brandstoflampje gaat wel erg vroeg branden, rond de 400 km! En dan zit er zeker nog 15 liter in!
Je hoort verhalen over de achterklep die niet goed zou sluiten, nou hier misschien een tip: sluit de klep door net boven het suzuki-embleem de duwen. De deur valt dan altijd in een keer dicht!
Update 02-02-2006
Inmiddels rond de 8000 km gereden, tot nu toe geen problemen!
Wel het bekende (probleem)geluid van de krakende rubbers voorwielophanging. Deze auto heb ik in de zomer gekregen, en toen was dit geluid er niet. Ik ben ook van mening dat dit te maken heeft met de buitentemperatuur.Het is ook met de dag verschillend, de ene dag hoor je het erger dan de andere dag.Nu met deze hele lage temperaturen hoor je het heel vaak.Ik denk, dat als de buitentemperaturen gaan stijgen, dit ook vanzelf weer verdwijnt.Maar ik maak er zeker melding van bij de eerstkomende servicebeurt.Misschien toch een onderdeel wat kwalitatief minder is? Maar tot nu toe nog steeds een GEWELDIGE CAR!!
Volgens het instructieboekje zou de ruitenwisser achter, bij gebruik van de sproeier, automatisch in werking treden.
Je moet dan de knop ongeveer 2 sec vasthouden. Nou dit gebeurde niet! Ik heb de knop vastgehouden tot het tankje leeg was!Je hebt 2 standen voor te sproeien, bij in werking zijnde wissers en als je een keer wilt wissen met de sproeier. Ik vind dit wel irriterend als je eerst de sproeier aan moet zetten en dan daarna apart de wisser.
Dit euvel aan de dealer laten zien en deze probeerde dit ook bij de andere nieuwe Swifts die daar stonden. En wat bleek... deze werkte ook niet!
Dit duidt volgens mij op een productiefout. Dit probleem hebben we ook voorgelegd aan NIMAG, maar tot heden nog niets van gehoord.
Update 02-02-2006
Contact gehad met de NIMAG wat betreft de achterruitwisser.
Volgens hun staat het fout in het boekje dat de achterwisser automatisch in werking treed met het besproeien van de ruit en zit dit er niet op.
Ik vind dit toch vreemd dat dit gewoon niet kan, normaal gezien moet je toch kunnen sproeien en wissen tegelijk?!
(net als de voorruitsproeier)
Ik vind dit een misser van Suzuki, volgende model beter?
Update 26-04-2006
Tot nu toe geen problemen . Het kraken van de vering is helemaal verdwenen, waarschijnlijk doordat de buitentemp. gestegen is.
Binnenkort moet de Swift voor zijn eerste beurt, kunnen ze voor de zekerheid toch nog even naar de vering kijken.
Ik vind het verbruik in de stad wel hoog, n.l. 1 op 10,6. Op de lange snelwegritten verbruikt de Swift gem. 1 op 15,4 wat ik redelijk zuinig noem.
Tot de volgende update.
Update 26-06-2006
Inmiddels heeft de Swift zijn eerste beurt gehad(is weer al een jaar oud).Ze hebben naast de beurt, de slangen van de koppelingscilinder vernieuwd( terugroepactie van de Nimag)en van de bestuurdersstoel de speling verholpen.
Voor de rest geen problemen.
Tot de volgende update.
Update 12-02-2008
Weer maar eens een update. De Swift is nu ruim 2 1/2 jaar oud en vrijwel probleemloos. Er is in die tussentijd nog een terugroepactie geweest voor de handrem, maar deze was goed. De sensor voor buitentemparatuurmeter is vervangen, deze deed niets meer en is verholpen onder de garantie.
Het verbruik blijft hetzelfde. Het is en blijft een lekkere auto!