en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Swift 1.3 GTi |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb de Suzuki Swift GTi een tijdje na de Honda CRX gekocht, hij was dan wel niet zo snel als de CRX, had wel stukken meer comfort.
Elektrische ramen en spiegels, heerlijke kuipstoelen en redelijk ruimte ook nog achterin en in de kofferbak.
Mijn swift was verlaagd en had 15inch velgen met 195 brede banden, met als gevolg de wegligging van een kart, voor korte afstanden is dit super maar voor lange afstanden kan het nog al eens vervelend worden, en drempels voorzichtig moeten nemen wordt op den duur ook vervelend.
Vaste lasten zijn ook erg laag, verzekering is niet op basis van een ’gewone’ swift, de wegenbelasting was ook laag (14 euro wegenbelasting per maand) en het verbruik is ook zeer netjes, gemiddeld 1 op 14.
Al met al een aanrader, bij aankoop moet je helaas wel voor een duurdere gaan, anders zit je geheid vast aan een afgeragd exemplaar met veel km’s, veel roest en andere mankementen.
Mijn Swift GTi uit 1992 met 85.000KM, goed onderhouden en geen roest kostte mij in juli 2003 € 2950,- Het kostte wat maar dan had ik ook wat.
Helaas heb ik deze auto in januari 2004 total loss gereden, was mijn schuld en was alleen WA verzekerd.
Problemen heb ik niet gehad met deze auto, ik was bij de aanschaf maar gelijk voor een beter en duurder exemplaar gegaan.
Verder zijn veel onderdelen nieuw en 2de hands erg goedkoop te krijgen, voor iemand die ook maar een beetje handig met auto’s is, is een Swift een erg goedkope auto.