Suzuki Swift 1.4 Boosterjet Sport (2018)

Uitvoering | Swift 1.4 Boosterjet Sport |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Swift Boosterjet
Na ca 1500 km maar eens een review plaatsen van deze snelle Swift.
Al jaren Suzuki als 2de auto, Alto, New Alto, Jimny(wat een fun) en Swift.
Mijn vrouw wilde graag een stapje kleiner.
Na 2 jr als 2de auto een Peugeot 108 Allure gereden te hebben, wilde we toch weer terug naar een Swift.
Ruimer en veel betere kwaliteit.
Meer rijplezier, geweldig model, en voelt heel volwassen aan.
De zoektocht, het MOEST een Swift worden:
We gingen voor een “standaard” Swift (liefst in wit), met wat luxe aan boord, wens: achteruitrijcamera en telefoonfunctie aan boord.
Na veel zoekwerk op internet(wat is dat toch leuk), gekozen voor een paar opties en afspraak gemaakt met Suzuki dealer Kees Balvert in Monster.
De witte Swift(2014) waar ons oog op viel stond in vestiging Den Haag maar dezelfde middag werden we gebeld dat deze al in Monster klaar stond voor een proefrit.
Direct werk van gemaakt maar het was geen complete uitvoering zoals wij dat wensten.
Na terugkomst in de showroom zag mijn vrouw de gele demo Swift Sport Boosterjet staan en was gelijk verliefd.
Deze demo Swift van mei '18 pendelde tussen vestiging Den Haag en Monster heen en weer en had ca 9750 km op de teller.
De blik van mijn vrouw “die wil ik hebben” kon ik alleen maar goedkeuren.
Proefrit
De knalgele demo ook even meegenomen voor een korte testrit en ik kan alleen maar zeggen: geweldig.
Stuurt super strak, ligt vast op de weg en oh wat komen die 140 pk’s lekker vrij, wat een genot.
Ook mijn wederhelft was heel enthousiast en de onderhandeling kon beginnen.
Koop
De prijs voor de Peugeot 108 was snel vastgezet en was een goede, faire prijs.
Maar deze Swift was vergeleken met de andere Sport’s 2018 wat steviger geprijsd(vandaar de hogere inruilwaarde…..)
Na verkoper toegezegd te hebben dat deze actie wordt vervolgd, weer op huis aan, en er een nachtje over slapen.
Natuurlijk wat rijpressies bekeken online en eigenlijk allemaal lovend.
1 Dag later heb ik gebeld dat de witte het zeker niet ging worden, dan hoeven ze die niet vast te houden.
Ik gaf aan dat wij zeer enthousiast waren over de Sport maar wat prijzig vergeleken met concurrentie op internet.
De prijs kon gelukkig een beetje omlaag en we kregen een glascoating op de auto, die wordt daardoor minder snel vuil en indien vuil, is die sneller schoon.
DEAL!!!!
De praktijk
Na 2 dagen kon de Sport opgehaald worden en konden we de echte km’s gaan maken.
Fun, fun, fun, dat is een mooie samenvatting van het plezier om met deze auto te rijden.
Het loopt als een klein bommetje, wendbaar, snel, ook bij tussen acceleratie en zeer compleet.
Mooi compleet dashboard met navi, telefoon, Apple-carplay, enz.
Keyless entry is erg fijn, de sleutel kan in je zak of tas blijven.
De kuipstoelen zijn wat smal maar zitten daardoor wel goed in de bochten, met wat royaler achterwerk zit je wrs wat lastig.
Het enige wat ik enigszins mis is lederen bekleding, maar goed, auto is van binnen erg fraai.
Rode contouren staan erg leuk, mooi en fijn sportstuur, goede 6-bak waarbij je de versnelling er echt in legt, voelt solide.
Achterin meer ruimte dan onze vorige Swift uit 2008.
Onderweg
Het is oppassen voor te hard rijden, het 1400cc blok 4-cilinder turbo, loopt zo mooi en is zo krachtig dat je voorzichtig moet zijn met de snelheid.
Op de navi staat wel hoe hard je mag maar ik hou graag de ogen op de weg.
De veiligheidsvoorzieningen zijn uitgebreid, kom je te dicht bij je voorganger geeft de auto een signaal, net als je de witte lijnen op de weg zijwaarts overschrijdt.
Het verbruik hebben we nog niet naar gekeken, dat volgt.
Na een poosje zal ik de review updaten, vooralsnog. Geweldig!
To be continued.........
(Stand km-teller is nu 11.200 km)
Na ca 7000 km met dit geweldige apparaat!
Nu na ca 7000 km te hebben gereden met de Swift Sport wat ervaringen.
Het rijden:
Geweldig, mooi vermogen wat ook prettig vrijkomt, ondanks de 140 pk bij een auto van 950 kg bijna nooit een slippend voorwiel, prima grip. Auto ligt strak op de weg en verkeersdrempels pakt de Swift prettig, je hoeft er ondanks zijn sport onderstel niet overheen te kruipen. We hebben nog geen illegale snelheden gereden dus topsnelheid, geen idee. Op de snelweg wel wat rumoerig, vooral uit de wielkasten. Zeker in vergelijking met onze Lexus IS250, maar dat is natuurlijk een andere categorie.
Verbruik:
We rijden denk 50/50 stad(dorp) en snelweg, daarbij staat de verbruiksmeter heel netjes op 1 : 16,5 , daar zijn we heel tevreden mee.
Uiterlijk:
Fantastisch, zoveel reactie op de gele auto, bijna allemaal positief! Enige minpunt van het ontwerp, de handgreep uitsparing in de achterbumper verzamelt vuil, die is bijna niet schoon te houden. Maar op dit geel zie je ook alle vuil.
Kortom: Super tevreden, de Swift Sport is zeker niet goedkoop, maar wat een rijplezier hebben wij met deze Swift.
Chapeau Suzuki
Blijft genieten, zeker achter het stuur
Wat een genot, blijft geweldig om in te rijden, nodigt gewoon uit voor die sportieve rijstijl(of hoe je dat mag noemen :) ). De verbruiksmeter is wel licht aan het dalen, dwz, hoger verbruik. We begonnen met 16,5 km per L, we zijn nu gezakt naar 16,1 / L. Maar géén probleem, is veel te leuk. Dit is meest stadsverkeer, weinig lange ritten. We hebben wel een min puntje ontdekt(dat viel niet mee om te vinden..), de achter passagiers worden ook sportief de bocht om gehoekt en ook de demping achter is wel erg hard. Steevast bij het instappen, "graag beetje rustig over de drempels". Terecht, de vering is zoals het hoort, HARD. Voor langere ritten pakken we de andere auto, de Swift Sport is toch wel wat rumoerig op de snelweg.
Al met al, we zijn blij met de Swift Sport!!!!
Het is mooi geweest
De gele rakker, de Swift Sport is ingeruild. We zijn overgestapt op 100% elektrisch rijden. De Swift heeft bij de dealer na enkele maanden weer een nieuwe en waarschijnlijk blijde eigenaar gevonden.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift