Suzuki Swift 1.2 Sportline (2018)
| Uitvoering | Swift 1.2 Sportline |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2018 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 37.300 km |
| KM-stand laatst | 37.800 km |
Aanschaf
De zoektocht;
Na de aanschaf van de Swift van mijn moeder besloten om ook een Suzuki Swift te kopen.
Deze stond bij een merkspecialist in de buurt, dus hier eens gaan kijken.
De Swift heeft alles wat ik wil en nodig heb. En de inruilprijs van mijn oude auto was ook goed dus was de deal snel rond.
Eerste Ervaringen:
Mijn ervaringen met de Swift zijn nog vers maar wel al positief, zowel in rijeigenschappen als verbruik. Dit zal ik naarmate mijn ervaringen met de Swift nog bij gaan houden.
Ondertussen staan er binnenkort 3 swiftjes op de stoep want het ziet er naar uit dat mijn vader ook een Swift gaat kopen, de 1.4 140pk heeft hij op het oog.
Na 1dag pech?:
Ja ook met een Japanse auto kan je eens pech hebben, gelukkig was het bij mij de accu van het stilstaan in de showroom, na een keer overstarten en een half uur rijden was dit opgelost. Ik had namelijk de auto op contact voor het koppelen van Apple CarPlay en diverse instellingen, hierdoor was het beetje wat de accu in zich had leeggeraakt.
Na 1 week
de Swift nu een week in bezit, ik ben nog steeds superblij met de aanschaf.
Update acccu:
Omdat ik het probleem met de lege accu toch niet vertrouwde deze gemeten en deze was 12,4v dus concludeer ik dat deze goed is. vermoedelijk was het 2 uur lang met de sleutel op contact dus de boosdoener 🙈. verder heeft de accu ook geen rare dingen meer gedaan.
Bandenwissel:
vandaag de zomerbanden op sportvelg (17 inch) gewisseld voor een setje winterbanden op stalen velg (15 inch). Ik wilde voor all season banden gaan echter vond ik de prijzen van de (onbekende) merken te duur, en het a merk was al helemaal te duur om dit jaar nog te kopen (voordat het gaat vriezen). gelukkig had ik bij de aanschaf van de Swift een wintersetje van een B merk met genoeg profiel erbij gekregen. Dus even sparen en volgend jaar de all seasons aanschaffen.
Verbruik:
Na de eerste keer tanken lag het verbruik tussen de 1 op 15 en 16, afwisselend tussen binnendoor en snelweg en op diverse soorten wegdek.
Ik ben hier dan ook dik tevreden mee.
Comfort:
De stoelen voelen echt volwassen aan en geven goede zijdelingse steun, plus punt is dat deze ook verwarmd zijn en dat is wel fijn met een aankomende winter.
Audio systeem vind ik voor een kleine auto zoals deze echt top, je hoort echt de klanken goed en voelt de bas, natuurlijk is dit niet te vergelijken met burmester of b&o, maar voldoende voor het soort auto.