Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Style (2025) #4

Suzuki Swift
Suzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki Swift

UitvoeringSwift 1.2 Smart Hybrid Style
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Mijn eerste ritten

• 890 km

Sinds een paar dagen heb ik deze auto, een paar ritten verder en dit zijn mijn eerste ervaringen.

De auto stapt fijn in en uit, de stoelen zitten prettig en alles voelt ruim en comfortabel aan. De Swift is in zijn element in bochten en heeft een stabiele wegligging. Het scherm is groot en duidelijk en de extra features zoals keyless entry, dode hoek verklikker en stoelverwarming zijn prettige bijkomstigheden. De adaptieve cruise control en lane assist werkt goed. De geluidskwaliteit van de boxen is meer dan prima en ik ben zeer tevreden over de inhoud van de kofferbak.

Om gelijk ook even een minpuntje te benoemen over de kofferbak; het plankje wat er in ligt is eigenlijk meer veredeld karton. Lekker licht maar als je ietwat zwaardere lading hebt deukt dit gelijk in. Nouja zwaar, zelfs een rollator kreeg dat al voor elkaar. Opzich simpel op te lossen door er een plankje bovenop te leggen.

De ISA, oftewel verkeersborden herkenning, sja het is nou eenmaal verplicht maar het werkt alles behalve goed... Op de snelweg 130 aangeven overdag, borden van op- en afritten meepakken, niet op tijd overschakelen als een zone is afgelopen... Oja en bij elke overgang 2 piepjes. Nou dit is wel een dingetje om voor elke rit uit te schakelen ja.

Er is 1 optie die ik echt heel graag zou willen uitschakelen en dat kan ik sommige landen wel maar in NL nou weer net niet. De kruispunt hulp op het kleine schermpje. Ik wil daar mijn huidige km/u zien maar als de navigatie aanstaat en er komt een afslag aan, krijg je een pijltje met het aantal meters tot de afslag te zien. Erg irritant en vooral overbodig aangezien het grote scherm duidelijk genoeg is.

Cruise control met drempels is ook een bijzondere ervaring, zodra de auto merkt dat hij wat omhoog gaat geeft hij een dot gas maar precies als je weer naar beneden gaat. Ik werd er wagenziek van dus zelf maar het gaspedaal bedienen :) Overigens hetzelfde met cruise control en je verzet hem 5 km hoger, dan schakelt 'ie terug en begint te razen.

De auto komt goed mee met het verkeer en is een genot om in te rijden. Ik vind de auto zeker niet goedkoop ogen of voelen, ik denk dat de prijs/kwaliteit verhouding prima in verhouding is en je zelfs veel opties erbij krijgt voor het geld.