Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Style (2019)

Uitvoering | Swift 1.2 Smart Hybrid Style |
2. Vergelijken met andere auto's
3. Mijn Swift
4. Plus punten
5. Min punten
6. Review van de auto (vorm, interieur, enz)
7. Ervaring 1e 5000 kilometer
1. Zoektocht:
Ik wist dat mijn skoda fabia (diesel) ten einde zou komen, over de 300k op teller en een koppeling die merkbaar aan het verslijten was. Waardoor reparatie kosten meer werden dan de dagwaarde.
Dus ik had ruim de tijd om te zoeken naar een nieuwe die aan bepaalde eisen moest voldoen:
- goedkoper maandelijks
- Geen witte auto
- zuinig (vanaf 1:19)
- Trekkracht, moet regelmatig Aanhangwagen trekken.
- formaat: B sigment, zelfde als vorige auto
- dab+ & android auto/apple carplay
- adaptive cruise control
- achteruitrijcamera (wil vrouw erg graag)
- 4 cilinder de grote voorkeur (betrouwbaar, trekkracht, en duurzaam)
(Lichtmetalen velgen en Getinte ramen waren optioneel, kan evt later toevoegen)
2. Vergelijken met andere auto's
Na velen uren zoeken online naar B sigment auto's vanaf 2015 - 2021 met een prijsbudget van max €16k. Omdat het trekkracht moest hebben vielen alle Elektrische auto's en veel hybride af.
Qua opties en zuinigheid (valt tegen dat anno 2021 nog zoveel auto's onzuinig zijn)
Kwamen bij mij 3 auto's die overbleven:
- Toyota Yaris hybrid
- Dacia Sandero bifeul
- Suzuki Swift hybrid
- Suzuki Baleno hybrid
Toen mijn Fabia het eenmaal begeven had ben ik gaan kijken bij dealers, occasions, handelaren om de auto's te zien/voelen en ervaren.
Toyota Yaris: zuinig en betrouwbare auto, zijn te veel witte modellen, en veel modellen met weinig opties. model vanaf 2018 is netjes, Van binnen vind ik hem erg saai en de kont is lelijk. Wil je wat opties gaat de prijs al erg snel omhoog.
Dacia Sandero: model tot 2020 is okay, model 2021 is wel erg mooi (lijkt beetje op een polo)
Veel voor weinig geld ! Qua prijs kan ik nieuwe Sandero kopen met leuke opties. weegt wat meer, en is wat ruimere auto dan Yaris en Swift. Om zuinig en goedkoop te rijden moet je de bi-feul (met lpg g3 installatie fabrieks ingebouwd) hebben, maar die is in wegenbelasting weer stuk duurder, en moet je genoeg km rijden om het te compenseren met de goedkope lpg prijs. Ik heb vroeger lpg g3 installatie gehad maar ik herinner alleen maar problemen, het motorblok(kleplen) slijt gewoon sneller door de hoge verbranding, en dan kan je er ander soort kleppen inzetten of speciaal middeltje, maar zijn wel weer allemaal extra kosten die erbij komen. Sandero viel helaas af.
Suzuki Baleno: basis zelfde als Swift (motor, elec, onderstel enz) maar iets groter en weegt iets meer. Nadeel: er zijn er minder van in NL, swift wordt vaker voor gekozen. Daarom is de Baleno in 2018 gestopt met verkoop in NL. (Helaas uitstervend model) toen ik de Swift zag viel de Baleno af..
Suzuki Swift: leuke auto, model vanaf 2018 gekeken (vind ik veel mooier en stoerder dan model ervoor) stoer en leuk autotje, gezocht naar de 1.2 hybrid versie (zuiniger, en die hebben vaak de meeste opties)
Auto weegt maar 850kg, dus wegenbelasting laag, is zuinig (niet zo zuinig als de Yaris, maar toch niet slecht)
kwamen als eerst bij een occasion dealer een rode metallic tegen met mooie velgen (ben geen fan van rood, maar de metallic versie ziet wel mooi uit), is wel ff anders om auto te voelen en beleven.
Auto voelde gelijk goed en fijn. Nadeel aan Rood: zie je snel de krasjes en steenslag.
Nog paar andere occasions bekeken maar hadden niet de opties die wilde of geen mooie kleur. Volgende dag maar verder zoeken..
3. Mijn Swift
Mijn uitvoering heeft bijna alles wat erop kan: EPS, ABS, Airbags rondom, lane assist, adaptiveCC, AC, elec ramen,elec verwambare spiegels die inklappen, stoelverwarming, Led verlichting voor+achter, 7" scherm, navi, android auto/apple carplay, dab+ en vast nog wel iets dat ik vergeet
4. Pluspunten:
- alle opties op zo'n autotje
- lichtgewicht 850kg (€20,- p.m wegenbelasting)
- rijdt lekker soepel en vlot
- 1.2 motorblok
- 4 cilinder (geen opgepompte 0,9liter 3 cilinders waren ze een Turbo op schroeven die er alles uit moeten persen en je hoort ratelen)
5. Minpunten:
- auto weegt maar 850kg, bij harde wind merk je dat.
- weerspiegeling van dashboard in vooruit bij felle zon van boven
- geen turbo (is min en pluspunt)
- spiegels klappen niet automatisch in bij vergrendeling van auto.
6. Review van de auto (vorm, interieur, enz)
7. 1e 5000 kilometer
PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Suzuki Swift 1.2 Select Smart Hybrid | ALL SEASON | RIJKLAARPRIJS |
- 2024

Suzuki Swift 1.4 Sport Smart Hybrid | Airco/Clima | Achteruitrijcamera | Adaptive Cruise Control | Stoelverwarming | Navigatie |
- 2021

Suzuki Swift 1.2 Select Smart Hybrid **STOELVERWARMING/ AIRCO/ PARKEERCAMERA/ APPLE CARPLAY/ 36 MAANDEN GARANTIE**
- 2021