Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Stijl (2019)

Uitvoering | Swift 1.2 Smart Hybrid Stijl |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
super zuinig
Doordat de auto erg licht is en mild hybride komt het verbruik neer, volgens de computer op 1:21. Het is voor mij een sport om de rem zo weinig mogelijk te gebruiken om de accu van het hybridesysteem weer op te laden. Ook het in z'n vrij zetten en de koppeling los te laten om het startstop systeem in te schakelen hoort bij het zuinig rijden. De auto houdt ook bij hoeveel brandstof je bespaar door het starstop systeem.
Nadat de auto een software update heeft gehad stonden de tellers, (behalve de kilometerstand) weer op 0.
De cataloguswaarde is hoger maar het gewicht lager dan mijn vorige swift, hierdoor zijn de verzekeringspremie en de motorrijtuigen belasting beiden lager dan mijn vorige swift.
De SD-carrd voor de navigatie heb ik niet genomen. De updates zijn hiervoor erg duur en Apple carplay werkt gratis en mooi, alhoewel ik soms mijn iphone met het snoertje opnieuw moet koppelen. Alleen jammer dat ik niet de huidige snelheid zie op het display.
Ik heb een SD-kaartje met muziek in het SD-slot, vreemd dat het systeem niet automatisch het volgende album pakt als het huidige is afgespeeld. Dit is volgens de dealer normaal???
Achteruitrijcamera werkt mooi en heeft een heel breed zicht. Je kan zelfs je kentekenplaat zien, maar je moet het lensje wel af en toe schoonmaken.
De DAB+ radio klinkt geweldig.
Het Hill-Hold systeem werkt maar voor 2 seconden. Je moet dus bij een helling je hand of voetrem gebruiken.
De ledkoplampen geven een bom licht.
De adaptive cruise control is een geweldig systeem. Rijdt je voorganger langzamer dan jouw ingestelde snelheid gaat je auto vanzelf de snelheid aanpassen. Als je de richtingaanwijzer gebruikt voor het inhalen begint de auto direct de snelheid weer te vermeerderen. Ik moest wel even wennen dat je de richtingaanwijzer over een flinke afstand moet bewegen voor hij reageert. Als een andere auto vlak voor je invoegt meet mijn auto de snelheid van die auto.
Indien de snelheid van de andere auto hoger is rijdt mijn auto op gelijke snelheid door. Indien de andere auto even snel of langzamer rijdt neemt de snelheid van mijn auto af om weer een veilige afstand tussen beide auto's te creëren.
De buitenspiegels kan je met een knopje naar binnen laten klappen. Ik had verwacht dat dit automatisch zou gaan als je de auto uitzet.
De speed limiter gebruik ik niet.
Bij mij vorige model swift moest ik twee keer drukken om alle deuren te ontgrendelen. Dit is ook standaard op mijn nieuwe swift, maar nu kan ik dit softwarematig ook terug brengen naar één maal drukken.
Tot nu toe ben ik erg in mijn sas met mijn nieuwe swift.
Dit ondanks de paar verbeterpunten.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift