Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (2021) #3

Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (2021)

UitvoeringSwift 1.2 Smart Hybrid Select
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2023

Een prettige goedkope wagen

Na de beslissing om na mijn pensionering wat voordeliger te gaan rijden hebben wij november 2022 bij Suzuki dealer Luykx in Amsterdam een proefrit gemaakt met deze auto. Het was komend vanuit de Duster die wij ruim 12 jaar gereden hebben wel even wennen. Vooral van een hoge instap naar deze toch wel lage auto was dat even aanpassen. Verder is de koppeling anders maar daar zijn we nu aan gewend. Wat wel heel snel went is het brandstof verbruik, de Duster was wel wat comfortabeler maar tevens een stuk duurder in gebruik.
november 2023; het eerste onderhoud dit keer bij Suzuki Luykx Heemstede er werden geen rare zaken gevonden alleen 2 nieuwe ruitenwisserbladen voor die streepten
November 2024: opnieuw jaarlijks onderhoud ditmaal is duurder want volgens schema waren de multiriem en het interieurfilter aan vervanging toe. Tevens is der aicro gereinigd en na gevuld. Zelf heb ik er op speciaal verzoek van mijn vrouw er 4 nieuwe all season banden onder gegooid.
November 2025 wederom een servicebeurt ook dit keer weinig bijzonders en zo zijn de servicebeurten als er niets aan de hand is tussen de 300Euro en 350 Euro en daar kan ik wel mee leven. volgende week even terug naar Luykx want wij hebben een dubbele sportuitlaat besteld met skidplate, die wordt dan gemonteerd.
Wij rijden meerdere keren per jaar naar mijn vader in Drenthe en voor de rest gaan wij 2 of 3 keer per jaar met de auto op vakantie naar Oostenrijk of Duitsland. Ook op deze lange stukken bevalt de auto prima. IK ben geen harde rijder en op de autobahn rond de 130 en anders de aangegeven maximum snelheid. Voor het verbruik houd ik de boordcomputer aan en die geeft een verbruik aan van 4.7 liter op 100 kilometer. IK reset m niet en dit is nu af te lezen bij 9500 gereden kilometers. Het werkelijke verbruik zal wel iets afwijken maar het blijft lekker goedkoop
Het rij geluid is meer aanwezig als bij de Duster en dat komt vooral door het afrol geluid.
Wind gevoelig wel maar niet schokkend was de Duster gewend en die was niet gestroomlijnd.
Comfort: de stoelen zitten prima ook op de lange afstand
DE bedoeling was om deze auto in te ruilen op een Swift sport, maar mijn vrouw heeft een moeilijke rug en zowel in de Duster als in deze Swift houdt ze het uren vol. op aanraden van de garage hebben we er daarom voor gekozen om de Swift niet in te ruilen maar de achterzijde een upgrade te geven met de Dubbel sportuitlaat, origineel Suzuki en de Skidplate. Dit was ten eerste veel goedkoper dan inruilen en de operationele kosten gaan in dit geval niet omhoog en mijn vrouw zit beter in deze stoelen dan in de sportstoelen.
Als de uitlaat eronder zit zal wel een wat foto's plaatsen

9,5

PRIVATE LEASE Suzuki Swift