Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (2021) #2

Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (2021)

UitvoeringSwift 1.2 Smart Hybrid Select
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2024

Suzuki Celerio ingeruild voor de Suzuki Swift

Na 5 en een half jaar met onze Suzuki Celerio gereden te hebben werd het eens tijd voor een andere auto, maar natuurlijk (voor ons) wel weer een Suzuki natuurlijk . Daar ben ik 1989 me begonnen en zal ik in het jaar ..... wel mee eindigen. De S-Cross en Vitara ook bekeken en gereden maar te groot voor ons. Zijn nu al enkele jaren (vanaf de Celerio) met 2-en en nog lenig genoeg om nog geen echte hoge instap te (hoeven) nemen. Die komt over 5 jaar wel.

De auto vooral gekozen om zijn kleur en daarbij ook (maar dat wisten we al bij zo'n lange rij-historie van Suzuki auto's) de betrouwbaarheid, wegligging, de kosten en een (voor ons) wat luxere auto (met "High-Tec" dingetjes) dan zijn voorganger de Celerio.

Kwa kosten zal de Swift, de Celerio niet gaan overtreffen want voor de Celerio waren de kosten nog geen € 0,20 de kilometer, dit is voor echt alles dus : verzekering (All-Risk) wegenbelasting, onderhoud, banden en het bedrag (aankoop - restwaarde)>

De eerste gereden kilometers zijn door schoondochter lief gereden op en naar van Hoogeveen naar Heerlen en weer terug en zij was gelijk ook Enthousiast over de auto. Nu zelf ook wat kilometers gemaakt en inderdaad wat een lekker gevoel geeft de auto mij.
Ben zelf niet van van het hoe eerder thuis des te beter en hoef ook niet te weten hoe hard hij nu daadwerkelijk kan. Van A naar B en wel zo comfortabel mogelijk.

meer dan 8 maand in bezit

Auto doet aan alle verwachtingen die wij hadden (en nog steeds hebben).
Brengt ons op een plezierige en zuinige wijze (zie ook verbruiksmonitor) van A naar Beter en heeft genoeg ruimte. Zelfs met 4 volwassenen rijdt de auto soepel en gaat mooi met het verkeer mee.

Alle digitale aanwezige systemen uitgeprobeerd (denk ik) en verrassend, soms onwerkelijk wat de auto wel niet kan met deze hulpsystemen.
Oa. lane assist - stuurassistent - Cruise Control met afstandsregulering - botswaarschuwingssysteem - dodehoekassistent.
Het lijkt soms wel een kermis (op je dashbord / buitenspiegel) als de lampjes gaan branden en een stem je toeroept dat je te hard rijdt.

Zal straks zijn eerste (jaarlijkse) beurt + APK krijgen en mogelijk zal er dan een trekhaak op worden gezet om straks de fietsen mee te kunnen nemen en / of een karretje te trekken.

bijna een jaar in bezit

Auto rijdt prima en geen mankementen gehad behalve het navigatie systeem van de multimedia Suzuki In-Touch 4 die is even off-line.
Blijkt dat de modellen van 2021 (toen er een chip tekort was) dit type model is ingebouwd maar niet zo goed is als het model dat af fabriek (Suzuki SLDA) komt. Straks wel voor de eerste keer APK en een beurt, maar vanuit ervaring viel dat altijd wel mee, de gebruikelijke kosten bij het gebruikelijke onderhoud.

Brandstof verbruik stijgt ?

Een jaar van plezierig rijden zonder mankementen, behalve dan dat nu het brandstof verbruik in mijn ogen nu "drastisch" toe neemt. Natuurlijk wordt het kouder en zijn de afstanden niet echt lang zijn, maar bij onze vorige Suzuki's niet in deze mate.
Oké, het onderhoudslampje van de olie gaat branden, maar dat is meer een indicatie om de olie te vervangen omdat er een periode (jaar) voorbij is of omdat het aantal kilometers (net geen 13.000 km) is overschreden.
Hij gaat straks voor een beurt incl. trekhaak montage + dat het navigatiesysteem het niet meer doet. Mij is verteld dat het multimediasysteem van de productielijn in het jaar 2021 in Nederland en niet af fabriek er in zijn gezet en daardoor (mogelijk) een kwalitatief minder systeem kan zijn.

10,0

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Suzuki
Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Comfort
€ 364

Lezersreacties (2) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum