Suzuki Ignis 1.5 GLX (2005)

Uitvoering | Ignis 1.5 GLX |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Ignis bevalt mij uitstekend. Ik was meteen weg van het stoere uiterlijk en het rijgedrag is prima. Rijden met een automaat is heel comfortabel en hij trekt behoorlijk snel op, vooral van stilstand tot zo’n 60 km. Wegens rugklachten heb ik voor een automaat gekozen en de hoge zitpositie vind ik daarom ook heel prettig. Wel is voor mij, 190 cm lang, de snelheidsmeter niet helemaal te zien met de stoel in de laagste en achterste stand. (Het stuur is niet verstelbaar.)
De vering is wat aan de harde kant, maar dit zorgt wel voor een goede wegligging bij zo’n hoge auto.
Ik heb de meest complete uitvoering die nu Exclusive heet i.p.v. GLX en ook airco standaard heeft. De radio-CD-speler die erin zit, is wel handig in gebruik, maar de geluidskwaliteit is niet geweldig. (Ik was beter gewend.)
Voor aankoop heb ik ook proefritten gemaakt met de Mitsubishi Colt, Mazda 2, Honda Jazz, Nissan Almera en enkele jaren geleden al de Toyota Yaris, maar de Suzuki Ignis was voor mij de beste.
Bij aflevering bleken op enkele zwarte kunststof carosserie-onderdelen witte vlekken te zitten (door het conserveermiddel). De verkoper wees er meteen op voordat ik het zelf gezien had en zorgde voor spoedige vervanging van deze onderdelen.
De eerste jaren alleen wat kleinigheden zoals vervanging ruitenwissers en lampjes.
Na vijf jaar moesten remblokken en -schijven vervangen worden.
Verder geen problemen, heel betrouwbare auto, maar na bijna zeven jaar verkocht en geen nieuwe auto aangeschaft, omdat ik vrij weinig reed en er wel zo'n 400 euro per maand (gemiddeld inclusief afschrijving) aan uitgaf!