Suzuki Baleno 1.6 GLX (1995)

autoreview

Suzuki Baleno

Signalement

UitvoeringBaleno 1.6 GLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1995
KM-stand bij aanschaf11 km
KM-stand laatst156.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Laatste onderhoudsbeurt

 • 156.000 km

Onze Baleno had nu wel z'n beste tijd gehad, want de onderhoudsbeurten werden steeds duurder door slijtage van diverse onderdelen. Uiteraard is dit begrijpelijk, maar omdat hij ons 12 jaren trouw van dienst was geweest met enkel de normale onderhouds beurten. Gaf ik hem toch wat meer respijt, had die wel verdiend vond ik, dit alles natuurlijk tegen beter weten in.

De laatste drie jaar, had ie mij al meer dan duizend euro extra gekost aan reparatie, wat was de dagwaarden nog? een paar honderd euro?
Ik zelf was ook niet meer de zelfde als 15 jaar geleden, m.a.w. afscheid nemen viel dan ook zwaar.

Maar het viel mij achteraf toch wel heel erg tegen, toen ik van de volgende eigenaar hoorde, dat hij naar de sloop ging (de Baleno) en dat na één jaar in gereden te hebben. Terwijl de Baleno 15 jaar trouw in onderhoud was geweest bij auto Dekker dus altijd op tijd APK.

Desalniettemin, de Voortrein was volledig doorgeroest, waardoor de ophanging volledig instabiel was geworden. Naar mijn mening schandalig Dit had al veel eerder aan het licht moeten komen bij auto Dekker.

Maar afsluitend; wij hebben jarenlang met plezier in de Baleno gereden, en drie maal een vakantie Tsjechië met deze auto probleemloos gevierd, dus op zich een heel betrouwbare auto, waar de dealer op het laatst heel wat steekjes heeft laten vallen,
( omdat zij het misschien al een oud beestje vonden) in iedergeval de service was een heel stuk minder geworden dan in de begin jaren van de baleno en ook in de periode van de vorige de Swift.
Een ander bedrijfsvoering zou de oorzaak mogelijk kunnen zijn.
Vandaar de Baleno krijg van mij een hoge waardering als vervoermiddel.

Nu rijden we in een Seat Altea life style, en dan rij je opeens in een veel hogere klasse, dus comfortabeler en een degelijker auto dan de Baleno ons ooit ( hoe goed ik hem ook vond destijds) had kunnen bieden. Dus de waarderingen gelden voor de Baleno uit de periode die wij met hem reden, want nu zou prestatie en comfort veel lager uitvallen, want wij zijn nu al verwend met onze nieuwe aanwinst.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens