Skoda Yeti 1.4 TSI Elegance (2010)

Skoda Yeti 1.4 TSI Elegance (2010)

UitvoeringYeti 1.4 TSI Elegance
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2015

Echt fijne auto

Lang gezocht , gewikt en gewogen. De Yeti is misschien niet de mooiste SUV, maar betaalbaar en kwalitatief goed. En lekker eigenwijs.
Mijn eerste kennismaking was in een 1.2 TSI. Het kan. Toch verrassend vlot, maar dan wel op toeren en dus met dito verbruik leek mij. De verbruiksmonitor en -berichten over de 1,8 TSI zijn niet opwekkend. En een 1.4 TSI dan? Daarin proefgereden en dat beviel uitstekend. Stil, stevig maar niet oncomfortabel geveerd, zeker lekker vlot bij een dotje gas. Ik was verkocht. Ik heb echter wel gekozen voor het meest aangeklede model met (bijna) alle opties. Skoda rijders waren zuinig. Ben ik ook, maar tweede hands niet. Gekocht met 69000 km op de teller. Voelde nog kakelvers aan. Na 3000 km sturen nóg meer tevreden. Wat een lekkere praktische auto. Alleen lange bouwmaterialen gaan minder makkelijk mee dan in een Ford Focus wagon.
Ik heb de auto gekocht bij Century (de occasiondealer van Pon) in Groningen. De prijs was bovenaan voor vergelijkbare auto's, maar de opties, de inruilprijs en service maakten de prijs goed.
Problemen? Ja. Na enkele honderden kilometers bleken de achterbanden droogtescheurtjes te hebben. Ik woon 200 km van Groningen, maar mocht de banden laten vervangen door de dichtstbijzijnde Skoda dealer. Na enkele weken bleek mijn grote panorama dak te lekken. Gebeld en...zelfde recept. Zonder mokken. Mijn oprechte dank voor deze weergaloze service van Century Groningen (bedankt heer Nolden)en natuurlijk voor de vakkundige reparatie door Ab Mulder in Zutphen.
Het vertrouwen in deze auto heeft maar een klein dipje gekend. Nu weer 100% tevreden. Weet je wat lekker is: als je vanuit de 2e versnelling al die mensen het nakijken geeft, die denken dat je een bejaardenauto rijdt ;-).
Verbruik: Ik rijdt niet op de schakelindicator van de boordcomputer, want rij zuiniger als ik ietsje vlotter optrek en veel de cruise control gebruik. Mijn record staat inmiddels op een gemiddeld ritverbruik van 1:14,1 km/L. Overall rij ik 13,5 km op 1 liter. Netjes toch! (gemeten naar echt verbruik volgens tankbeurten)

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens