Skoda Yeti 1.2 TSI Active Plus (2010)

Skoda Yeti
Skoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda YetiSkoda Yeti

UitvoeringYeti 1.2 TSI Active Plus
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Eerste indruk

• 500 km

Het was even wachten op de DSG7 uitvoering maar is het de moeite waard geweest.
Naast de voortreffelijke rijeigenschappen van de auto zelf is de 1.2 TSI i.c.m. de bekende DSG7 automaat ideaal!
Betreft hier een opgewaardeerde "active plus" uitvoering waarbij je niets te kort komt. Het moet gezegd, wel dagrijverlichting en koplampsproeiers, maar geen buitenspiegelverwarming? OOk niet als optie. Wie verzint dit? Hoge zit, voortreffelijk rijgedrag, soepele DSG7 en een zee van ruimte. Tja, je moet hem mooi vinden en dat blijft smaak.

maakt nog steeds indruk !

Mensen, wat een vragen, ga toch kijken en overtuig jezelf. Geneuzel over smaak doe ik niet aan mee. Tja, eerst een RS en nu een Yeti. Misschien helpt het als ik zeg dat mijn gemiddelde snelheid 37 km was in de laatste drie maanden. Nu zit ik ruimer, hoger en rijd het nog comfortabeler. Ik doe mee aan dit soort reviews omdat ervaringen van anderen kunnen helpen in het nemen van beslissingen. Een auto gaat minstens 4 jaar mee en kan je dus best wat werk van maken. Mijn eerst indruk blijft overeind, nog steeds een heerlijke auto en wat krachtpatser met zo 'n DSG7 als versnelling. Vooraf geloven doe je het niet maar ervaren des te meer. Voelt allemaal echt aan als een auto uit een duurdere klasse en lach ik me helemaal dood als ik een Tiguan tegen kom. Wie is hier simply clever? Verbruik 1: 12 voor een automaat is goed te doen. O ja, het houd maar niet op, hebben ze hem ook nog trekauto van het jaar gemaakt, het moet niet gekker worden na al die positieve reviews en testen. Heb niet eerder zoveel plezier gehad aan een auto. Sorry, voor de omschrijving dat het een handgeschakelde versie zou zijn maar heeft autoweek deze uitvoering (nog) niet opgenomen in hun prijslijst. En ervaringen? Ga lekker zelf rijden bij de dealer zodat je later geen spijt krijgt.

3e verslag

Inmiddels 26000 km verder en nog steeds tevreden.
De combinatie DSG7 + winterbanden geeft een ideale tractie met wegrijden (glad wegdek) en rij je met gemak weg waar andere staan te spinnen.
Buitenlandse reis geen enkel probleem, 125 gemiddeld en blijven de toeren rond de 2500!
Zou deze auto zo weer opnieuw nemen.
Had nooit verwacht zelfs, een toch redelijk positieve test, de Yeti in Topgear te kunnen aanschouwen.
Het model blijft smaak, maar het rijden moet je aanspreken.

verbruik

waar de meeste mensen altijd nieuwsgierig naar zijn. Verbruik ligt gemiddeld op 1:13

7,5