Skoda Superb Combi 1.4 TSI Greentech Tour Businessline (2012)

Skoda Superb Combi
Skoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb Combi

UitvoeringSuperb Combi 1.4 TSI Greentech Tour Businessline
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Het bevalt prima!

Skoda Superb.
Het woord zegt het al, veel. Deze heb ik overgenomen van een collega die de organisatie verlaten heeft. het is een benzine met 1.4 motor.
HEt is een eco model met een hand 6 bak.

Interieur
Het ziet er netjes uit. Alle voor de hand liggende zaken zijn aan boord, de stoelen zijn ruim verstelbaar er zijn geen gekke dingen in het interieur. Qua comfort zeer goed vergelijkbaar met de Renault Celsium die ik ca 6 maanden geleden nog had.

Bijzonder is navigatie en telefoon bediening. Ten opzicht van de laguna heeft deze auto de integratie met de telefoon beter voor elkaar. ik kan ook media van de telefoon via de auto afspelen. De android telefoon werkt met de skoda. Het bedienpaneel in het midden van de console heeft me een beetje om de tuin geleid. ik heb niet in de gaten gehad dat de bediening ook via het dashboard middenveld loopt. Dat is vooral voor de bediening van de telefoon functie erg belangrijk, je mist dan een hoop knoppen die je in de middenconsole verwacht. Dit zit dus tussen de snelheidsmeter en de toerenteller.. Ik dacht weer terug aan een huurgolf die ik ooit had, daar zat dat ook zo..

Comfort
HEt is een reisauto, lang, golvend, snel, rustig. De auto is zwevend geveerd, niet erg, maar in het begin even wennen. De ruimte is fenomenaal!! lange kinderen? deze auto is voor U! (de octavia ook trouwens).

Motorisch
De auto komt goed mee. Mag ook wel, de pk's vliegen je niet om de oren, maar dat hoeft ook niet. De turbo werkt en laat zich alleen bij hoge toerentallen horen.

Remmen op de motor is een illusie. Dat gaat niet, daarvoor is er veel te weinig longinhoud. De turbo werkt bij gassen, niet bij remmen.. Effe wennen tov diesel.

Verbruik
Ook goed te noemen, met mijn hoge snelheid is het toch nog 6,5 liter op 100 (benzine) en dat terwijl ik mijn best beslist niet doe. Ik rijd hard, nu in de zomervakantie is het verbruik bij (gemiddeld 130) 8 liter op 100.. Dat is dus wel 160 km / u op de teller mensen.. Ik zeg, fantastisch!

Onderhoud
Hij is maar een keer weg geweest in mijn beheer. de voorbandjes waren kaal (en scheef afgesleten). Dat laatste was redelijk ernstig, maar ik moet zien of mijn gebruiksprofiel hierop invloed heeft. in ieder geval is de uitlijning gecorrigeerd en zijn nieuwe banden gemonteerd. HEt olieverbruik is nog steeds prima, ik heb net voor de beurt een beetje olie bijgevuld (15 K interval naar ik meen) omdat na een kort stukje (800 meter tot pompstation vanaf huis) de olie effe waarschuwde (en daarna uit, maar ja, als leaserijder ben je persoonlijk de klos als je hier niet op let!)