Skoda Octavia Combi 2.0 TDI Elegance (2006)

Skoda Octavia Combi 2.0 TDI Elegance (2006)

UitvoeringOctavia Combi 2.0 TDI Elegance
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Vorige week mijn nieuwe O2 combi 2.0 TDI elegance opgehaald. Mijn eerste vraag was. Wel of niet rustig inrijden. Volgens de garage hoefde het niet, maar volgens het instruktie boekje wel. Dus wij een paar dagen naar Duitsland en alles gedaan volgens het boekje. We hebben dit mede gedaan omdat er nogal wat meningen waren over het olie verbruik van de O2. We zullen zien of we het op deze manier goed gedaan hebben. De auto bevalt tot nu toe perfekt. Logisch met deze km stand (1900km). Ten opzichte van onze vorige auto (O1 combi 1.9TDI 110pk) toch weer een hele vooruitgang. We hebben wat opties genomen zodat er bijna alles op en aan zit.
Een echte aanrader is xenon verlichting. Was een rust als je in het donker rijdt.

De motor is zeer krachtig, al komt het vermogen wel zeer plots vrij. Bij ongeveer 1500 toeren schiet je ineens vooruit.Met de eertse tank 1/16.8 gereden.Rustig ingereden, maar in duitsland wel 160-170 op de autobaan. Hij draait dan 3000 toeren in de 6e versnelling. Dit is ongeveer 65% van het max toerental. volgens het boekje mag je de eerste 1000km de motor niet meer dan 75% van het max toerental belasten.Daarna langzaam alle versnellingen door laten lopen tot max toerental.

Het interieur ziet er zeer verzorgt en degelijk uit. Alles zit waar het zitten moet en geen onnodige toeters en bellen. De stoelen zitten een stuk beter dan die van de O1. De binnenruimte is echt werelds. Wat een zee aan ruimte. Ook de achterpassagiers hebben veel meer ruimte als bij de O1.

Het enige minpuntje vindt ik dat bij bepaalde snelheden de wielen/banden trillen. Dunlop sport 17’ 225/45. Dit kan overings komen door de breedte en het sportonderstel.

Als er weer wat meer kilometers op de teller staan zal ik me nog eens melden.

Update 14-09-2006,

De auto hebben we nu 5 weken en inmiddels 5200 km ermee gereden. De klacht die meerdere mensen hebben ivm het olie verbruik blijft ons tot nu toe bespaard. Nog geen druppel verbruikt. Bijna alles aan de auto is goed. Enkel de kentekenplaat achter pingelt een beetje als je de klep dichtgooit. Verder ben ik nog aan het twijfelen of ik verder zal gaan met de long life olie of overstap naar gewone olie. Misschien kan iemand mij advies geven.

Tot op heden geen enkel probleem. Het enige is dat je je moeilijk in kunt houden met zo’n krachtige auto.

14-09-2006,

Kentekenplaat rammelt als de klep wordt dichtgegooid.