Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente (2007)
Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik rij nu een week in de Skoda en niets dan lof. Zoals zovelen had ik mijn twijfels. Maar niet alleen oogt de Skoda fraai van binnen en buiten, de diesel is vooral een heel prettige auto om in te rijden. Vergeleken met de Toyota Avensis die ik als huurauto een half jaar heb gereden is de auto heerlijk stabiel en rustig. Het is mijn eerste diesel dus dat is een aangename verrassing. De Octavia is misschien minder pittig, maar dat verlang ik ook niet van een gezinsauto. En op de snelweg is het geen doetje.
De DSG automaat is werkelijk fantastisch, zo rustig heb ik zelfs niet gereden in mijn vorige auto Lancia Lybra, wat echt een heel comfortabele auto was.
ik ben benieuwd hoe de komende maanden gaan bevallen, zodat ik wat meer over betrouwbaarheid en verbruik kan zeggen.
Een paar kleine minpunten tot nu toe:
- Het gaspedaal niet te lichtvaardig intrappen want dat schiet je met gierende banden vooruit;
- Auto beslaat gemakkelijk en het droog blazen met de airco duurt relatief lang;
Twee luxeprobleempjes:
- Het navigatiesysteem Nexus is langzaam en het is ronduit onhandig dat de CD voor gebruik in de speler moet blijven zitten.
- Het audiosysteem is niet geweldig (maar beter dan in de Toyota), maar ik was ook verwend met de Bose boxen in de dure Lancia