Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente (2007)
Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Maandag 9 juli was het dan zover. 10 weken nadat de auto besteld werd is hij afgeleverd. Een Antracietgrijze Skoda Octavia Combi 1.9 TDI in een Ambiente uitvoering.
Als opties hebben we gekozen voor de Radio Stream en het Pluspakket.
Het pluspakket bevat de middenarmsteun, klein leerpakket en lichtmetalen velgen.
Op het moment van bestellen werd door Skoda de 16’ Siriusvelg geleverd bij het pluspakket. Maar, blijkbaar is sinds week 22 de beslissing genomen om die te vervangen door 16’ Lyra.
Persoonlijk vind ik de Lyra velg mooier dan de Siriusvelg, dus dat was een positieve verassing bij aflevering.
Nadat de verkoper me door een aantal functies van de auto had heengepraat was het uiteraard tijd om te gaan rijden. En, dat was vergelijkbaar met de proefrit die ik voordat de auto besteld is gemaakt heb.
Wat me vooral opviel in vergelijking met de Peugeot 307 die ik hiervoor reed is het motorgeluid. De TDI’s van VW zijn een stuk rumoeriger dan de HDI’s van Peugeot. Maar, op kruissnelheid merk je daar niets meer van.
Je merkt ook dat de Octavia een slagje groter is dan de 307Break. Dat komt vooral tot uiting in de kofferbak en beenruimte achter.
De eerste 500 kilometers staan op de teller, en tot nu toe is het eigenlijk alleen nog maar een feest om in te rijden.
Wordt vervolgd.....
Geen.