Skoda Octavia 1.8 Turbo 20V RS (2001)
Uitvoering | Octavia 1.8 Turbo 20V RS |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Omdat mijn zwager (absoluut geen autofiel) een nieuwe betaalbare auto wilde, raadde ik hem de Octavia Combi aan. Of ik dan even mee wilde gaan kijken?, was de vraag.
Wat denk je, komen we thuis met 2 Skoda"s, ik de RS
en hij de 2ltr combi.
Ik ben zelf caravan handelaar en heb nu zelf gevoeld wat een klant moet voelen tot de aflevering
van zijn caravan waar hij eigenlijk niet zo zeker van was, maar op mijn aanraden toch gekocht heeft.
Want wat heb ik me slecht gevoeld die 9 weken tot de aflevering, wat had ik in hemelsnaam gekocht een SKODA!!!! Maar ik vertel jullie dat dit echt een magistrale auto is, zeer compleet, comfortabel en toch sportief, geen kraakjes of geluidjes waar ik mij mateloos aan kan irriteren, dit is echt een auto
die mijn verwachtingen op alle fronten overtrof, en ik was toch heel wat gewend 2 volvo"s 850/ bmw 318/alfa 164 etc. Maar dit is bloedsnel! Zeker nadat ik hem nogeens gechipt heb tot 218PK, na uitwendig en inwendig wat aanpassingen te hebben gedaan is dit de auto die menig hoofd doet omdraaien, en dit meen ik echt, als hij total loss zou gaan of gestolen zou worden, wilde ik zo snel mogelijk een nieuwe, liefst een 4x4 maar die is er nog niet.
Want mijn liefde was toch de subaru impreza turbo maar door zijn absurde prijsverhoging voor het nieuwe model (compleet toen fl 71000,-)is deze afgevallen.
Ook als caravan trekker is de skoda een ideale auto.
Slippende koppeling tijdens gas geven bij hoge snelheden in 5e versn. Onverklaarbaar!! Is zonder pardon een nieuwe ingegaan. Probleem is over.
Overgens deed hij dit al voor de chip tuning!
En ik heb af fabriek de 17 inch velgen genomen,
maar daarbij lijken ze iets meer water naar binnen te slaan op de schijven, want bij hevig regenachtig weer zit er maar een matige vertraging in het afremmen, ik denk dit zelf op te gaan lossen door er geperforreerde schijven onder te doen.