Skoda Octavia 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business (2016)
| Uitvoering | Octavia 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business |
| Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2016 |
| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand bij aanschaf | 188.000 km |
| KM-stand laatst | 188.000 km |
Auto bevalt goed
Met bijna 40.000 km erbij gereden ben ik nog steeds zeer tevreden.
De auto rijdt heel prettig. Ik heb ik de kilometers die ik maak vooral op de snelweg in Nederland gereden. Veelal op cruise control.
Ook op de vakanties is het een prettige auto. Heel ruim (kan echt heel veel in)
In de bergen met volle bepakking houdt hij zich goed. Schakelt wel veelvuldig terug maar redt het wel
Ook met dakkoffer en vouwwagen rijdt het nog steeds heel prettig en kan je prima met een gangetje van 120-130 door Frankrijk rijden.
Naast alle reguliere beurten heb ik alleen extra kosten gehad doordat de veren van de elektrisch te openen kofferklep het niet meer deden. Dit was wel een kostbare vervanging (+/- € 600)
Wat ook fijn is, is dat de mat in de kofferbak twee kanten heeft. De rubberen kant is ideaal als je veel troep in de kofferbak. en een stoffenkant die de kofferbak ruimte er netjes doet uit laten zien.
Aanschaf nieuwe Skoda
Door verandering van baan nam mijn woon-werkverkeer af en had ik geen diesel meer nodig. Een benzine auto zou voordeliger worden.
Aangezien de Skoda Octavia Combi goed beviel ben ik daar op gaan zoeken. Ik wilde hetzelfde comfort en het liefst de 1.4 TSI.
De auto moest daarnaast voldoen aan de volgende eisen:
1. automaat
2. Groot navigatie systeem
3. Parkeer sensoren voor en achter
4. Achteruitrij camera (wens)
5. Open dak (wens)
6. trekhaak (nodig voor vouwwagen)
7. Nederlandse auto
8. Geen schadeauto
Het vinden van het juiste model met de juiste motor en specs was nog best lastig. Veel auto's waren of nog te prijzig of hadden niet de juiste specs die ik wilde hebben.
Ik heb toen mijn zoektocht uitgebreid met de 1.0 TSi driecilinder. Na een paar proefritjes vond ik deze motor prima passen.
Het is geen stoplicht sprinter, is niet super stil maar wel krachtig genoeg en zeker heel zuinig.
Bij Vaartland kwam ik deze auto tegen. Hij had een wel heel hoge kilometer stand maar voldeed aan (bijna) alle wensen. De prijs die ik er voor moest betalen en het bedrag dat ik kreeg voor de inruil van mijn huidige auto was meer dan goed.
Ik heb de auto meegenomen naar mijn garage en hem laten keuren. De auto was goed onderhouden en in goede staat. Dit deed mij besluiten tot de aankoop van de auto. Ook vanwege het feit dat ik een potje klaar had staan om reparaties mee te kunnen bekostigen
Wel heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd:
1. Ik heb de achterramen laten blinderen. Dat scheelt in de zomer echt veel warmte en ik vind dat de auto er mooier van wordt
2. Ik heb er een trekhaak op laten zetten en hulpveren op laten zetten zodat hij prettiger rijdt als hij vol geladen is op vakantie
3. Ik heb de officiële achteruitrij camera laten plaatsen.
4. Bridgestone banden er op gezet in plaats van het B-merk banden dat er op was gezet.
De eerste 10.000 km
De eerste ervaringen zijn heel positief. De auto rijdt prettig en is heel zuinig. 1 op 20 haal je best makkelijk en op wintersport met dakkoffer kan je prima doorrijden en haal je bij een gemiddelde van +/- 140 km per uur ook een verbruik van 1 op 15.
De automaat werkt heerlijk! Ik mis het zelf schakelen niet. Hij schakelt snel zelf door en als je het gaspedaal intrapt schakelt hij snel terug. Dan maakt de motor wel aardig wat lawaai.
Minpuntje vind ik de bekleding. In de vorige had ik half (kunst) leer en dat was duurzamer dan de bekleding in deze auto.
PRIVATE LEASE Skoda Octavia
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Skoda Octavia Combi 1.2 TSI Grt Amb Bns Nwe APK airco
- 2014

Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Edition Businessline TREKHAAK / STOELVERW / NAVI / CLIMA / PDC / BLUETOOTH / CRUISE / DRIEM VV / NL-AUTO
- 2015

Skoda Octavia Combi 2.0 TSI RS 220PK Cruise|Carplay|Leder|Trekhaak