Skoda Kodiaq 2.0 TDI Greentech 150pk Ambition Business (2017)

Uitvoering | Kodiaq 2.0 TDI Greentech 150pk Ambition Business |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Belgische import
Skoda Kodiaq, uit het mooie Belgie:
Vorige week mijn nieuwe (lease) bedrijfs auto mogen ontvangen, het is een Skoda Kodiaq geworden. Na proefritten in de Nissan X-trail (te klein voor 7-personen) en de Peugeot 5008 (rijderpositie niet prettig), ben ik voor de Kodiaq gegaan.
Belemmering was de levertijd van de benzine versies (meer dan 40 weken), diesels waren niet beschikbaar als 7 persoons vanuit voorraad en ook 26 weken levertijd, gelukkig was mijn nieuwe werkgever zo aardig de auto direct aan te schaffen zodat dit niet via het bestel proces van de lease maatschappij hoefde te lopen.
Het is dus een demo geworden welke via een Belgische Skoda dealer is geimporteerd.
Versie is de 2 liter tdi automaat 150 pk, ambition business. De paketten in Belgie zitten wel iets anders in elkaar tov Nederland, mijn auto is oa voorzien van:
-Full LED koplampen
-Keyless entry
-Sportstuur met stuurbediening automaat
-Aluminium dorpellijsten
-Fietsendrager Thule--> dealer optie
Een zeer complete auto dus, ik mis 2 dingen tov mijn vorige auto (C4 grand picasso) en dat zijn de lederen bekleding en de dode hoek herkenning. Vooral die laatste is een fijne optie.
Het leer kon ik als dealer optie bestellen maar niet gedaan aangezien ik afgelopen zomer zowat gesmolten ben op het zwarte leer in de extreem hete zomer, mijn ervaring is dat grote auto's amper te koelen zijn binnen een paar minuten bij 30 graden of meer en het dus zweten is in de zomer. Indien het een nieuwe was geworden was ik voor de alcantra bekleding gegaan.
Positieve ervaring na 2000 km is dat hij ruimer is dan een Citroen C4 grand picasso wat de grootste MPV is in zijn klasse. Mensen tot plusminus 1.65 m kunnen normaal zitten op de 3e zitrij wat voor mij een must was met 5 opgroeiende kids. Tevens kunnen er met de 3e zitrij omhoog nog 4 sporttassen in de kofferbak. Het trekgewicht van 2000 kg is ook een plus al heeft mijn caravan er nog niet achter gehangen.
Eind januari krijgt de auto via een Skoda dealer een andere chip en gaat het vermogen met behoud van fabriek garantie omhoog van 150-195pk en het koppel van 320-430Nm. Ik ben benieuwd hoe groot het verschil zal zijn en ga zeker een post zetten hier, samen met een paar mooie foto's van de auto.

Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150pk DSG-Automaat | 7-peroons | Lederen/stof bekleding | Navigatie | Climate control | Cruise control | Apple CarPlay | Matrix LED | DAB | Camera | Volledig onderhouden
- 2021

Skoda Kodiaq 1.5 TSI Limited Business Edition 7p.
- 2019

Skoda Kodiaq 1.5 TSI Business Edition 7-Persoons, Panoramadak,