Skoda Kodiaq 1.5 TSI mHEV First Edition (2024)

Skoda Kodiaq
Skoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda Kodiaq First EditionSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq

UitvoeringKodiaq 1.5 TSI mHEV First Edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Onbetrouwbaarheid van het systeem verduisterd de potentiële mooi ervaring dit auto aan zijn bestuurder kan geven

Deze auto is goed vergelijkbaar met een hele mooi meid met character issues. Behalve dat de issues zijn bij deze auto gelijk zichtbaar als je in gezeten heb. Het is een fijne uitzien auto met plezierig rij gevoel totdat je een fout melding van de infotainment krijgt. En ze blijven maar komen. Dat gevoel van - eh heh ik zit in m’n Kodiaq - verdwijnt snel als de auto beslist dat er geen goede dag voor deze auto is vandaag (verkelijkbaar met een hoofdpijn). Lane assist stopt met werken halve wegen door 130 km/uur op de autobahn te rijden , of kleine geintjes zoals de motor gaat niet aan als je haast heb want je moet op tijd zijn voor je werk. Misschien dit is een persoonlijke ietsjes die aan mij ligt, want rijke mensen bijvoorbeeld hoeven niet op tijd te zijn voor z’n werk, maar dan ik verwijt niet dat rijke klanten een Skoda gaan kopen. Tenminste ik raad het echt niet aan. En waarschijnlijk daar ligt precies het probleem. De prijskaartje is gewoon veel te hoog voor een auto die op een bèta - versie van een software lijkt te rijden. Ik heb het meerdere keer teruggestuurd voor de cruise control die niet doet en ze lijken het niet goed aan te kunnen pakken elke keer. En gok maar wie de kosten van de vervang auto betaald, niet Skoda in ieder geval. Bovenop auto stopt af en toe plotseling in emergency brakes alleen er zit helemaal niks rondom de auto, het is geen noodzakelijke geval. Infotainment gaat niet aan en moet je dus uit de auto, dna op slot zetten, wachten 5 minuten en dan weer instappen. En ja heb wel geprobeerd om de infotainment te restarten maar dat helpt ook niet.

Om heerlijk te zijn het is niet een hele slechte huwelijk met deze auto. Ja de motor is veel te klein voor voor zo een zware auto, lijkt soms alsof je in een sloep bootje rijdt voor de rest hij is een persoonlijke auto. Het voelt alsof de auto zijn best doet om te presteren. Als het niet aan de betrouwbaarheid van de systeem lag, ik had makkelijk deze auto kunnen aanraden. Dus de antwoord is simpel, krijg de software voor elkaar en voorkom dat mensen zoals mij deze review schrijft. Lettelijk software fixen en klaar je heb je een hele leuke auto om mee te rijden.

5,5