Skoda Kodiaq 1.5 TSI iV PHEV Sportline Business (2025) #2

Skoda Kodiaq
Skoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda Kodiaq First EditionSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq First EditionSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda KodiaqSkoda Kodiaq

UitvoeringKodiaq 1.5 TSI iV PHEV Sportline Business
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Skoda Kodiaq Sportline Business

Het was weer tijd om een nieuwe auto te bestellen. Het was nogal een zoektocht om een geschikte opvolger van mijn Audi A4 te vinden. Inmiddels gezinsuitbreiding naar 3 kinderen. Het lastige was dan ook om een auto te vinden die geschikt was voor 3 kinderstoelen, waarbij mijn oudste kind 5 jaar is. De stoelen zijn ondanks de compacte formaten toch uitdagend. De smaken en keuzes zijn dan nogal beperkt ben ik achter gekomen, zeker als je kijkt naar een prijsklasse tot ongeveer 60K. Het liefst zou ik namelijk een Volvo XC 90 of Audi Q7 willen bestellen maar dit liet het leasebudget helaas niet toe.

Ik ben naar de verschillende dealers geweest om met de kinderstoelen te gaan passen en na deze acquisitie was het lijstje dermate beperkt tot een Skoda Kodiaq en een Peugeot 5008. Elektrisch vond ik nog geen optie.

De Peugeot vond ik aan de buitenkant goed smoelen, echter de binnenkant beviel wat minder. De Skoda was daarin wat zakelijker, saaier net hoe je het wilt noemen. Dit beviel mij meer. Daarnaast was ik al Skoda en Audi gewend dus dat zal ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld.

De Kodiaq sportline samenstellen dan, om een lang verhaal kort te maken. Ik was in de mogelijk om de gehele optielijst aan te vinken en dat heb ik dan ook gedaan. Het wordt een zwarte met alle beschikbare opties inclusief 20 inch zwarte accessoire velgen erbij. Als het goed is zal de Kodiaq omstreeks mei geleverd gaan worden en zal tegen die tijd de review verder uitbreiden, mijn ervaringen delen en foto’s erop zetten.

6,0