Skoda Kodiaq 1.5 TSI Greentech ACT Sportline Business (2021) #3

Skoda Kodiaq 1.5 TSI Greentech ACT Sportline Business (2021)

UitvoeringKodiaq 1.5 TSI Greentech ACT Sportline Business
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2022

Nieuwe Occasion Kodiaq

Afgelopen vrijdag de 26e Augustus 2022 is de de 2e kodiaq thuis afgeleverd door Leaseplan.
Na veel wikken en wegen en veel dealer strubbelingen doorstaan uiteindelijk gekozen voor eenzelfde auto die ik reeds de afgelopen 2 jaar met veel plezier heb gereden.

Lang verhaal: moest hals overkop een nieuwe auto kiezen want de leasemaatschappij kwam er plots achter dat de km stand op 180.000 stond. Kwam zeer waarschijnlijk door de beurt die ik had laten inplannen 6 weken eerder.

Brief op de mat, auto zal 14 juli ingeleverd moeten worden. Of ik even een ander kan uitzoeken op korte termijn.
Nieuwe voorraad auto's worden niet door de dealer aan de lease verkocht = geen korting kunnen geven. Import auto's liever ook niet, want ook geen korting en geen betrouwbare achtergrond. Dus een goeie keus is er eigenlijk niet. Uiteindelijk de occasion site van Leaseplan bekeken en trof deze Kodiaq aan. 1 foto van een willekeurige sportline. Wel kenteken maar verder weinig info....zelfs geen km stand en optie lijst.
Nog wel sterk getwijfeld ( was ook nog een VW Tiguan beschikbaar) maar uiteindelijk de knoop moeten doorhakken. Ruimte heb ik nodig met 3 grote pubers en een grote kofferbak. Ik wist uit ervaring dat de Kodiaq ruim genoeg is / was.

Wat schetst mijn verbazing dat bij aflevering van de auto deze ZEER compleet is en dat er slechts 140km op de teller staat. De rit die de aflever-man gemaakt had was vanuit Veghel naar de Achterhoek. Dit is ongeveer 125km. Auto is splinternieuw maar blijkbaar nog nooit verkocht of geleast geweest.

Hij is 13 maanden nieuwer dan de vorige Kodiaq maar wel al een wereld van verschil.
- Digigtaal dashbord
- Panorama dak
- Traffic Jam assist
- Elektrieke klep
- Sportstoelen elektrisch
- Web radio

Wel een gemis van de SD kaart gleuf. USB-C stick gekocht voor de muziek. Werkt niet perfect, maar heb geen Spotify.

Eerste ervaringen: Lane Assist werkt niet zo mooi als is de vorige Kodiaq. Hij slingert veel meer. De "blijf in het midden rijden" opmerking krijg ik met regelmaat te zien. Misschien is het een zelf lerend systeem?

Verder geen bijzonderheden na 1 week sturen en een kleine 2750km verder.
Project in de Eemshaven laat de km stand alweer lekker oplopen.

Ik ga ervan genieten!

De 1e rijervaringen

De 1e 5000 km zitten erop. Het is toch raar dat de ene kodiaq de ander niet is. 14 maanden verschil en toch anders.
Ja het is een sportline, andere stoelen meer steun, wat harder maar veel beter verstelbaar (elektrisch), meer standen en betere been ondersteuning.

Tevens werkt de lane assist wel correct als je hem activeert met het knopje "travel assist" op het stuur. Bij het niet inschakelen lijkt hij wel te werken maar ook net weer niet. Inschakelen dus elke keer als je de rem hebt aangeraakt.

Tevens vraagt de auto met regelmaat om een software update. Dit uitgevoerd maar wat er ge-update wordt is mij niet bekend.

Iemand ervaring met een plug voor de Skoda-app?

Top auto verder met nu gemiddeld verbruik van 1 op 15.

Travel assist

Nog steeds ben ik van mening dat het een top auto is. Auto is nu 3 maanden oud en ben nog steeds zeer tevreden.
Maar de travvel assist laat soms te wensen over. De assistent heeft er geen zin in.
Wie heeft ervaring met deze?

Two years later

Vandaag maar weer eens een review schrijven. Bij km stand 184000 moet de auto komende vrijdag een beurtje. Ben na de begin problemen nog steed zeer tevreden over de Kodiaq. Zo tevreden zelfs dat de volgende met zeer grote waarschijnlijkheid ook weer een Kodiaq is.

Ja ik rij erg veel en daar is deze auto zeer geschikt voor. Bij het vorig onderhoud een superB meegekregen van de garage, rijdt echt perfect, stil en zuinig, maar die andere zit ben ik toch echt niet blij mee.

Klachten over de Kodiaq: Euh? misschien dat hij maar 1 op 16,5 haalt. Nee alleen dat ik ouderwets muziek via een USB stick luister en dat deze elke keer opnieuw begint met de A van Anouk?? en niet waar hij gebleven is.

Tevens is de koppeling met de telefoon altijd een drama na dat de auto uit en aan is geweest. " Er zit vocht in de telefoon" Bij elke andere auto is er geen probleem.

Olie elke 15000km 1 Ltr olie. Langdurig dus 1 op 16,5. Geen kraakjes of gammele dingen.
In het begin de travvel assist misschien maar dat is opgelost.

Gewoon een zeer prettige reisgenoot. Zeer goede stoelen sportstoelen. Geen rugklachten na 250km enkele reis naar de Eemshaven.

Weinig te melden dus. Op naar de 210.000km.

Nieuwe besteld

Toch maar weer een Kodiaq. Ja nieuwe is besteld BL met schuifdak en trekhaak en winterpakket. Kleur brons.
Komt 1e week van mei is beloofd.

Korte terugblik van de afgelopen 26k kilometers. Nee geen bijzonderheden. 1 ltr olie erbij. Moet elke 15k. Gemiddeld verbruik 1 opn14,7km winterbanden.

Wel is er een over the air update geweest wat een irritante voice control geeft. Wat zegt u??? NiKS!! Wat zegt u.....grrr.

Voor de rest TOP.

Dag Sportline

Vandaag mijn nieuwe lease Kodiaq mogen ontvangen. De trouwe Sportline blijft tot vrijdag in bezit. Netjes schoonmaken en dan mag hij op zoek naar een volgend gebruiker. Gevraagd aan de lease wat hij moet opbrengen. 22000 euro. Dat is toch een beste afschrijving in bijna 4 jaar. Nieuw was hij 45000.

Veel plezier gehad van deze trouwe reisgenoot in de afgelopen 2,5 jaar. Bedankt kleurloze sportline. Bedankt voor je diensten. Heeft me nooit laten staan. Geen enkele Skoda trouwens.

Dus als de L-154-NT in jouw bezit komt stuur me maar een bericht.