Skoda Kamiq (2019)

Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
6 weken Kamiq
Het was echt niet de bedoeling, een andere auto! Echt! Maar ja, ga je kijken voor je dochter voor een auto, staat daar vooraan in de showroom een knalrode Kamiq te glimmen. Beide waren we helemaal weg van de kleur om maar te zwijgen over het interieur. Wat een fantastische stoelen zitten er in de Kamiq Sport Business! En persoonlijk vind ik een zwart interieur met een zwarte hemel erg mooi. Steekt ook mooi af tegen de rode kleur.
Het is maar goed dat we geen impulsaankopen doen....
Nou ja, wat doe je als je 2 oudste kinderen een eigen auto (gaan) kopen, je 2de auto mede voor de kids was (buiten het woon-werkverkeer wat nu compleet niet van toepassing is) en de behoefte aan een 6zitter totaal weg is? We hadden immers naast de Opel Karl ook een Renault Traffic. Nadat onze dochter de auto had gekocht zijn we weggegaan. Gelukkig was het weekend en bleef het maar malen. Een proefrit dan maar? Nou, zo geschiede. Toen waren we verkocht. Althans....nu het zakelijke deel nog. 2 auto's inleveren voor 1. Het betrof een demo Kamiq van december 2019 met een kleine 22k km op de teller. Lang verhaal kort....op 21 augustus hebben we de Kamiq opgehaald. Het gaat dus om een demo in de Sport Business uitvoering met de 1.0 TSi motor gekoppeld aan de DSG automaat. Verder uitgerust met 17 inch Braga velgen.
Wat zitten de stoelen toch lekker. Dat blijft iedere keer weer een genot. Ook de automaat is fijn al snap ik het commentaar in andere reviews wel. De bak schakelt snel door. Ik stoor met er niet zo aan overigens. Wat ik wel af en toe irritant vind is de start-stop functionaliteit en dan weer wegrijden. Ik schakel dit dan ook regelmatig handmatig uit want bij het wegrijden zit er "vertraging" op de lijn.
Het verbruik valt nog niet heel veel over te zeggen. Laatste tijd veel korte stukjes, af en toe een aanhanger er achter en maar weinig echt lange stukken. Ik zit nu na zo'n 3000 km op 1 op 17.
Voor de rest geniet ik iedere keer als ik in de auto rijdt. Comfort genoeg, ruimte genoeg en zaken zoals LED verlichting dragen hier aan bij.
Ik zal eens in de zoveel tijd een update plaatsen.
PRIVATE LEASE Skoda Kamiq

Skoda Kamiq 1.0 TSI DSG Style | Navigatie | Lane Assist | Cruise Control | Elektrische Achterklep | Lichtmetalen Velgen | LED | DAB | Climatronic |
- 2021

Skoda Kamiq 110PK TSI Ambition Trekhaak/Carplay-android/Camera/Stoelverwarming