Skoda Elroq 85 210kW Business Edition (2025) #7

| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 30 km |
| KM-stand laatst | 30 km |
Ophalen op 30-12-25
Na de Tesla was het tijd voor een ruimere maar ook conventionele auto. Dus meer fysieke knoppen vonden we een goed idee.
Proefrijden hebben we gedaan in de ID4, Ford Explorer EV, en de Elroq. De Enyaq hebben we ook overwogen maar pastte niet in het budget - en je kunt niet blijven oprekken.
De Ford Explorer vonden we erg mooi maar het was erg onduidelijk of deze voor einde jaar geleverd kon worden. Ook de bediening vonden we minder prettig dan in de Elroq, door de overdaad aan touch knoppen.
De ID4 gaf een algeheel lagere kwaliteitsindruk dan de Elroq, en hebben we laten staan ondanks vlotte levertijd, grotere kofferruimte en iets lagere prijs.
We zijn voor een verfrissend kleurtje gegaan en zijn onder de indruk van alle Skoda handigheidjes. Tot nog toe zeer tevreden met de keuze. Ook dat er nog fysieke knoppen in de auto zitten maakt de bediening prettig intuïtief.
Wordt vervolgd, ik heb bijvoorbeeld nog geen snellaad ervaring.