Skoda Elroq 60 150kW Business Edition Tour (2025)
| Uitvoering | Elroq 60 150kW Business Edition Tour |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 653 km |
Mijn eerste ev
Hallo, zaterdag 13 dec. gaan we onze nieuwe Skoda Elroq business 60 met clever pakket ophalen. En ga hier jullie mijn ervaring delen over het gebruik van deze auto.
Ikzelf ben 44 jaar beroepsschauffeur en rij motor auto en vrachtwagen. Dus qua rijbeleving heb ik ruim ervaring.
Dit word onze eerste ev en de reden van aanschaf is dat er 18 zonnepanelen op het dak liggen waardoor we dus in de zomer gratis kunnen tanken, en wie wil dat nu niet!
Na de eerste proefrit met een ev was ik trouwens al verkocht aan het concept.
Wat rijd dit fantastisch de rust en hoe soepel het rijd en ook het regeneratieve remmen, ja ik kan hier wel aan wennen. Na het rijden met de Kia ev 3 Renault scenic eTech en de Skoda Elroq. We gaan deze auto gebruiken voor woon/werk, vakantie gaan we altijd vliegen. Met de korte afstanden die meestal zo rond de 25 km zitten hebben we gekozen voor 60 uitvoering in business met het clever pakket!
Ik ga hier regelmatig mijn ervaringen opschrijven en gevoel vergelijken met de Mazda CX 30 sky active X de auto die nog even bij ons blijft i.v.m. lease.
De Skoda is trouwens privé lease dus over de afschrijving zullen jullie niks lezen 😉
De eerste ritjes
De eerste kilometers met de Elroq
Op13 december was het dan zover en konden we de Skoda Elroq ophalen bij de dealer in Alkmaar.
De proefrit was ruim en half jaar geleden, en we waren ook al weer een beetje vergeten hoe groot deze auto is.
Dit dan in vergelijk met de Mazda CX30 waar we al ruim vier jaar mee rijden en die voorlopig ook nog bij ons blijft als tweede auto.
Na heel wat tekst en uitleg door de jonge enthousiaste verkoper over hoe alles werkt gingen we dan op pad. En man wat rijd dat toch lekker zo’n ev, die souplesse bizar gewoon!
Laten we wel wezen de Mazda met zijn twee liter en zestraps automaat rijdt ook heerlijk, maar elektrisch is toch echt wat anders.
Het gaat allemaal zo smooth om het maar even zo te zeggen.
Alle veiligheidssystemen staan op aan en ik moet zeggen, echt hinderlijk vind ik het niet.
De piepjes van de te hoge snelheid zijn van een beschaafd niveau,alleen de rijstrookondersteuning moet je alleen tijdens het rijden op bijvoorbeeld zestig km wegen wel uitzetten. Want dit word dan echt hinderlijk.
Maar de bediening hiervan kan je boven bij de voorkeur knoppen zetten op het middenscherm.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog niet alles door heb over de bediening van het grote scherm. Zo heb ik het nog niet voor elkaar om mijn persoonlijke voorkeur onder één knop te zetten.
Gelukkig zitten er fysieke knoppen onder het scherm van de meest voorkomende zaken zoals muziek kachel enz.
Het gemiddelde verbruik ligt nu op 21 a 22 kw per 100 km.
Ik vind dat met de koude omstandigheden van nu best wel goed.
De Skoda app geeft na het laden de maximale aantal km aan wat je kan afleggen met een volle accu en dit komt niet overeen met het wlpt wat de fabrikant aangeeft.
Het lijkt er op dat deze waarde verandert naarmate de kou buiten toeneemt.
Echter klopt de actieradius tijdens het rijden wel vrij goed.
Want tijdens een avondrit naar huis hadden we ons eerste laadstress momentje.
De auto gaf aan dat we nog zo’n 73km over hadden en de eindbestemming lag nog 30 km verder, ik tegen mijn vrouw dat gaan we niet redden met deze vrieskou.
Maar gelukkig hadden we nog prik over toen we thuis aankwamen.
De kilometerstand staat nu op 653 km maar we vinden het een heerlijke ruime en fijn rijdende auto. Het comfort vind ik van een hoog niveau, de rust en souplesse is echt top.
Nu eerst even wat meer kilometers op de teller zetten en dan meld ik mij weer.
PRIVATE LEASE Skoda Elroq
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Skoda Elroq Business Edition - Tour | Cruise control met speedlimiter | Driving mode select | Parkeersensoren voor en achter

Skoda Elroq 60 Business Edition - Tour BLACK PACK
- 2025

Skoda Elroq 85 Sportline Edition Business upgrade pakket - Plus / 21" lichtmetalen velgen Supernova / €3.000 inruilpremie