Seat Leon 2.0 TDI Sport-up (2007)

Seat Leon
Seat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat Leon - interieurSeat Leon - interieur

UitvoeringLeon 2.0 TDI Sport-up
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

Ik ben sinds een week in bezit van een nieuw model Leon 2.0 TDI Sport-up. Tot nu toe moet ik zeggen dat de ervaringen super zijn.

Hiervoor reed ik een Golf V 1.9TDI met 105pk, wat ook geen slechte auto is.. maar aangezien ik nog een jonge rijder ben en wel een beetje van pit houd is dit echt een perfecte auto! de 35pk en het 70NM koppel verschil merk je zeer zeker! Ook het fijne aan het een Sport-up vind ik dat het een sportief onderstel heeft met een sportstuur en sportstoelen, geweldig! Natuurlijk zijn er wel wat negatieve punten tegen over de Golf. Zo is bij de Leon het zicht wel een stuk minder (ook moet ik wel wennen aan de geblindeerde ruiten), en alle matjes in de auto zijn niet goed bevestigd. ook is het middenconsole wat saaier dan dat van een Golf. Je merkt het wel in het brandstof gebruik, de golf reed ik gemiddeld 1 op 18 mee, terwijl ik met de leon gemiddeld 1 of 14 rijd.. ik weet het, ik ben niet echt een zuinige rijder;)

Maar als we naar het rijplezier kijken vind ik hem super! Lekker sportief, ligt als een plank op de weg (zelfs met de 18 inch velgen die ik later gemonteerd heb) en is vlot van zijn plek. Je merkt er vrij weinig van of dat je alleen of met z'n 4en in de auto zit.

Overigens zit er een DVD-navigatiesysteem van Pioneer ingebouwd wat helemaal perfect werkt ( het is nog wel wat uitvogelen hoe alles werkt maar goed) en er zit een ander geluid systeem in, (iemand enig idee welk merk?) wat een zeer goed geluid produceert. Vooral t.o.v. de Golf 5, want de standaard speakers daarvan zijn gewoon niets.. Zelfs van de Golf 4 (die ik daarvoor had) zijn nog beter. Ook had de golf 5 vaak last van onderstuur wat ik bij de leon nog geen een keer heb gemerkt!

Tot zover ben ik er zeer tevreden over, er zullen binnenkort wel wat foto's opkomen, maar ik wil er eerst nog wat accessoires op laten zetten (chrome sierstrip, honingraatgrill, chrome uitlaatsierstukken, misschien een spoilertje etc. etc.)

foto geupload

Zo, heb ff snel een foto gemaakt met m'n telefoon. Dus niet al te beste kwaliteit maar jullie kunnen t wel zien toch;) Er zitten nu 18 inch RS4 velgen onder en ik ben binnenkort van plan om een chrome sierstrip op me voorbumper te monteren(bij de onderste 3 grote koelgaten) en ik wil de "verticale spijlen" in me grill chroom maken d.m.v. chrome strippen. Binnenkort meer!!

PRIVATE LEASE Seat Leon