Seat Leon 2.0 TDI Businessline High (2008)
Uitvoering | Leon 2.0 TDI Businessline High |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Op donderdag 6 november is mijn Leon afgeleverd. De levertijd van de Leon viel mij wel erg tegen (juni besteld) maar nu ik de auto eindelijk heb kan de pret beginnen.
Het Businessline High pakket is standaard lekker compleet, alles wat ik nodig denk te hebben zit er in. Vooral het multimedia systeem valt in het oog en werkt intuitief. Helaas is de navigatie-DVD niet de meest recente maar in de newsgroups heb ik die al weten te vinden.
Het enige dat ik ben vergeten te bestellen zijn verwarmbare voorstoelen.
De 2.0 liter diesel bevalt prima, trekt lekker op maar is wel wat rauw. Over het verbruik kan ik nu nog niet veel zeggen, er staat nog geen 300 km op de teller.
Op naar een nieuwe auto...
Na ruim 155.000 km is het dan eindelijk zo ver, de laatste maanden in de Leon breken aan. Eind oktober wacht de Volvo V40 op mij.
Hoewel de Leon kwalitatief geen hoogwaardige auto is heb ik de afgelopen 3,5 jaar met plezier in de Leon gereden.
Nu, aan het einde van het leasecontract, valt wel te merken dat de Leon sneller slijtage begint te vertonen dan mijn vorige auto's. Zo is de bekleding van de bestuurdersstoel niet al te best meer en hoor je door de auto heen steeds meer rammels.
Daarentegen is de navigatie (RNS-510) een aanrader. Het appartaat is snel en accuraat. Ook de airco bevalt prima. Koelen gaat snel, verwarmen kost wat meer tijd.
Ik heb weinig technische problemen gehad. Alleen was bij circa 100.000 km de nokkenas kapot.
Het verbruik was een stuk hoger gebleken dan verwacht. Wellicht is mijn rechtervoet te zwaar maar zelfs met rustig rijden is het mij niet gelukt om zelfs maar bij de fabrieksopgave in de buurt te komen.
Dag Seat, Welkom Volvo
Na 4 jaar in de Leon te hebben gereden was het tijd om deze in te leveren en de nieuwe auto in ontvangst te nemen. Als ik terugkijk dan was de Leon een prima auto voor het geld maar er zijn genoeg dingen die mij na verloop van tijd begonnen te storen:
- De auto is erg gehorig. Betere isolatie onder de motorkap zou zeker helpen.
- Het verbruik is niet in de buurt van de fabrieksopgave te krijgen.
- De kwaliteit van de stoelbekleding is zeer matig. Na 100.000 km begon de bestuurdersstoel slijtage te vertonen.
- Nog nooit heb ik een auto gehad waarbij steenslag zo veel schade achter liet.
- Het 2 liter TDI blok was een bron van zorgen. Stotteren en rook wolken waren het laatste jaar normaal. Seat heeft dit nooit kunnen oplossen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee