Seat Leon 2.0 TDI Businessline (2008)

Uitvoering | Leon 2.0 TDI Businessline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds 4 weken de trotse bezitter van een zwarte Leon. Omdat ik voordat ik mijn keuze ging maken veel op my autoreview ging kijken naar ervaringen. Daarom is het eigenlijk wel een beetje een plicht om ook een review te plaatsen......
Sleutelwoorden Seat Leon: Power, Strak design, compleet, plastic, VAG kwaliteit, sportief.
Na lang wachten dan eindelijk eind februari mijn zwarte Seat Leon 2.0 mogen ophalen bij de dealer. Helaas is er iets misgegaan met bestellen waardoor de opties;
- Middemarmsteun
- Zilveren strip achterop
- Kleding hanger
- Hoedenplank box
- Zilveren ringen tellers
niet afgeleverd werden. Dit zal komende week gebeuren. Jammer maar helaas heeft de techniek van computers ons hier in de steek gelaten.
Het rijden in de Leon is een genot, je hebt veel power voor een relatief lichte auto. Ik merk dat hij nu met 4000 kilometer al weer een stuk pittiger is geworden.
Hij is wel iets lawaaiig maar zeker niet irritant. Ik moet wel bekennen dat mijn Volkswagen Golf deuren iets voller klonken dan die van de Leon. De heerlijke 6bak schakelt heerlijk soepel en blijft maar door gaan. De golf pakte echter de turbo op bij 2000Rpm, terwijl de Leon vanaf 2200 begint. Misschien komt dit nog na meerdere kilometers.
Het dashboard is duidelijk, de ingebouwde navigatie werkt perfect en ook de USB aansluiting is perfect! Achteraf had ik liever een AUX in gehad maar wist niet dat je dit kon kiezen. Nu zit je vast aan max 6 folders met max 2gb aan stick.
Het dashboard is ietwat plastic maar goed hij is goedkoper dan een golf/a3 dus het moet ergens vandaan komen. Zo heb je bijvoorbeeld geen lampje als je Cruise er op hebt. Sommige functies hadden van mijn achterwegen mogen gebleven maar goed het zit bij het pakket in, bijv:
Regensensor: Wanneer ik wil dat hij moet wissen doet hij het niet, en wanneer ik vind wacht nog maar even begint ie.....
Licht sensor: Ik ben een groot voorstander van continue verlichting overdag, tevens vind ik het een kaal gezicht van de verlichting van binnen. Immers gaat de verlichting bij de sensor niet aan dan ook niet de binnen lees: dashboard verlichting aan. Daarom heb ik hem ingesteld op altijd aan.
Conclusie tot nu toe: Perfecte auto met een heerlijke motor en heerlijke rijeigenschappen. Ben benieuwd hoe een Golf V rijdt maar ik denk dat de Leon dicht in de beurt komt, of misschien wel voorbij........
Geen problemen.... zou ook niet best zijn vind ik persoonlijk bij een compleet nieuwe auto, los van de kinderziektes natuurlijk. Anno 2008 mag je toch verwachten dat je de eerste 30.000 kilometer vrij van (groot) onderhoud bent.