Seat Leon 1.9 TDI Sportstyle (2007)

Seat Leon
Seat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat Leon - interieurSeat Leon - interieur

UitvoeringLeon 1.9 TDI Sportstyle
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Na 7 jaar Lancia en Alfa gereden te hebben en 1 jaar in een pool Peugeot 307 , mocht ik een nieuwe auto gaan uitzoeken van mijn werkgever.
Ik vond dit schitterend omdat dit mijn eerste echte nieuwe auto zou worden. Mijn liefde ging eigenlijk uit naar het Italiaanse omdat als je eenmaal in een Lancia Delta 1.8 vvt GT 3 drs gereden te hebben en daarna de overstap maar een Alfa Romeo 145 1.6 16v junior was de keuze eigenlijk bijna makkelijk, het zou een italiaan worden. Peugeot zou niets worden, want wat een problemen heb ik gehad met die auto en met die andere 2 op het reguliere onderhoud na helemaal niets.

De dag dat ik ging kijken had ik 3 merken in mijn hoofd welke ik een keuze uit zou maken een Fiat Bravo, Alfa 147, en een Seat leon,

De eerste dealer waar ik kwam was de Alfa dealer bij ons in de buurt, gezeten en gereden in de 147 1.9 JTD Blackline -> heerlijke auto, nog steeds de goede looks, heerlijke motor, het enige nadeel wat ik zo kon vinden waren drempels, dit vind de Alfa echt niet lekker en dat het model echt al een tijdje al op de nl snelwegen te vinden is. Na leuk gesprek gehad te hebben met de verkoper ben ik naar de Fiat dealer gereden om daar een proefrit aan te vragen voor de Fiat Bravo 1.9 JTD 88 kw Edition Prima, ik had gelijk mazzel, want de auto stond buiten en mocht gelijk een stukje rijden na een kort gesprek gehad te hebben met de desbetreffende verkoper.
-> de fiat is zowel van binnen als van buiten een schitterende auto, enige nadeel vond ik de versnellingsbak en de stoelen, ik rijd toch redelijk veel km per jaar 45000 en ik dacht zeker dat ik mij hier aan zou ergeren, de stoelen van de Alfa zaten echt beter en heb die van de Fiat in alle standen gezet die het maar kon, maar ik kon gewoon niet de juiste zit vinden, Ik ben zelf 1m90 dus dat moet eigenlijk geen probleem zijn voor deze auto.

De volgende dag naar de Seat dealer gereden, had hier van te voren naartoe gebeld om te vragen of ze een leon diesel als demo hadden staan om een stukje proef mee te gaan rijden.
Voor de deur stond klaar de Seat Leon 1.9 TDI sport als demo staan in de rode kleur. Mooie sportieve looks zowel van binnen als van buiten. Proef gereden en echt wat een heerlijke stoelen, sport onderstel en een goede geluidsinstallatie zit er in deze auto. nadeel van deze auto was het zicht naar achter.

De keuze was moeilijk alle 3 de auto’s hadden zo hun voor en nadelen, uiteindelijk maakte ik de keuze tussen de Alfa Romeo en de Seat Leon.

Met beide verkopers om tafel gezeten te hebben heb ik uiteindelijk voor de Seat Leon 1.9 TDI Sportstyle gekozen met als optie een Armsteun en zwart metallic lak.

Van die keuze heb ik totaal geen spijt, heb nu in totaal in 2 weken tijd bijna 2200 km gereden en bij elke km die er meer op komt ben ik er steeds blijer mee, heerlijke reisauto die zeker sportief genoemd kan worden, heerlijk bochtenwerk en inhalen is af en toe verslavend!! de geluidinstallatie die standaard fabriek af is
helemaal top!! 8 boxen bediening aan het stuur, ipod aansluiting helemaal perfect!!

geen

PRIVATE LEASE Seat Leon