Seat Leon 1.9 TDI Sport-Up (2006)

Seat Leon 1.9 TDI Sport-Up (2006)

UitvoeringLeon 1.9 TDI Sport-Up
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Gedurende 4 jaar verschillende lease auto’s te hebben gereden, mocht ik voor
het eerst zelf eentje uitzoeken.
Ik heb nog even getwijfelt tussen de Leon en de Skoda Octavia. Maar gezien mijn leeftijd toch voor de sportievere Leon gekozen.
Ik was al bekend met de techniek uit de golf V, dus de Leon kent geen verassingen.
Het sportonderstel is wat stugger, maar de wegligging is super icm de 225/45/17 banden.
De sport-up heeft een goede standaarduitrusting, dus heb als opties alleen
privacy glass, zwart met., regensensor/zelfdimmende binnen spiegel en de nieuwe RS4 velgen (de standaard velgen vind ik minder)
De sportstoelen zijn super en de Leon komt degelijk over. Dit komt
denk ik door de ruimte voorin en de vlakke voorruit. Achterin ook veel beenruimte.
Zwart is een mooie kleur als ie net gepoetst is, dus vaak poetsen!!

Vorige week de winterbanden erop gezet. Op de brug zag ik aan de onderkant overal VW logos staan. Maar dat is bekend. Onderstel,moter en bak is allemaal VW.

Natuurlijk is de kwaliteit van binnen iets minder als bij Vw, maar daarom heb ik ook een auto met alles erop voor net geen 29 mille. Een golf met die opties
kost al snel dik 34 mille. En de Leon is niet een massa auto, zeker niet hier in het zuiden.

Tot nu geen problemen, alleen een klein piepje/kraakje aan de portierdeur.
Maar dit hoor je bijna niet, zelfs met radio uit. Dus te verwaarlozen.
Helaas rijd ik op dit moment te weinig lange stukken met de auto.

PRIVATE LEASE Seat Leon