Seat Leon 1.6 Businessline (2006)
| Uitvoering | Leon 1.6 Businessline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Voordat mijn eigen Seat Leon 1.6 Businessline werd afgeleverd, heb ik al 4.500 KM in een zelfde auto van een collega rondgereden.
De Seat Leon 1.6 Businessline + stylingpakket is de meest complete auto in zijn klasse. De standaarduitrusting is zo compleet, dat accessoires (behalve metallic lak en wat sierstrips) in principe overbodig zijn. Er is geen auto die (ook niet tegen een hogere prijs) kan tippen aan de Seat Leon.
In plaats van een CD-wisselaar worden de auto’s die sinds juni 2006 zijn besteld standaard voorzien van een USB aansluiting. Verder is de beenruimte achterin voldoende.
Het uitzicht door de voorruit wordt helaas wat belemmerd door de achteruitkijkspiegel, die pontificaal in het zicht hangt.
Eigenlijk valt er verder weinig te vermelden, behalve dat het weggedrag en bochtenwerk subliem te noemen zijn. Rijgeluiden zijn pas boven 130 KM/uur waarneembaar. Al met al niets op aan te merken.
In combinatie met het gewicht leveren de 105 PK’s (75 KW) helaas wat minder snelheid (max. ligt rond 180 KM/uur) dan mijn vorige auto’s, maar al met al heeft het rijgedrag toch een sportief karakter.
- Vocht in koplampen
- Sierstrip laat los