Seat Ibiza 1.9 TDi 130pk Sport (2002)
Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 130pk Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Seat Ibiza 1.9 Tdi 130pk Sport is echt een geweldige auto, hij ziet er goed uit, zit lekker, goed contact met de weg, en dat voel je dus ook als je slecht wegdek onder je hebt. De bediening is eenvoudig, alles zit op de plaats waar je het zou verwachten. De prestaties zijn geweldig, vooraan in de rij bij een verkeerslicht, laat je met gemak de andere auto’s staan. Daarnaast is het verbruik nog heel acceptabel. Aangezien ik veel kilometers maak, kom ik er niet onderuit om dat ook op tijden te doen dat je echt niet sneller kan dan de maximumsnelheid die ter plekke geldt. Op die momenten zet ik de cruise-control vast op een snelheid rond de 120 km/u en zo rijd ik dan van Maastricht naar Utrecht met een gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 18 à 19 ! Maar zelfs als ik ’s nachts dit zelfde traject in omgekeerde richting afleg met een gemiddelde snelheid van om en nabij de 165 km/u, haal ik nog een verbruik van 1 op 14,5, dus niets te klagen. Nee, de Ibiza bevalt me uitstekend. Mijn passagiers klagen wel eens over de beenruimte achterin, vandaar dat de volgende auto waarschijnlijk een Seat Leon (nieuw model 2005) gaat worden, want die ziet er al net zo gelikt uit, en ook daar zal wel weer zo’n heerlijke razendsnelle diesel ingesleuteld worden.
probleempje met achteraf ingebouwd origineel (fabrieks-)navigatie-systeem; probleempje met dashboard-verlichting die af en toe uitviel, maar dat kwam doordat de stekker niet goed was vastgezet/losgetrilt bij inbouw van het navigatie-systeem; en een stelmotor van de airco die het begaf. Alles is onder garantie weer gerepareerd.