Seat Ibiza 1.9 TDI 105pk Sport (2008)

Seat Ibiza 1.9 TDI 105pk Sport (2008)

UitvoeringIbiza 1.9 TDI 105pk Sport
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Ervaringen

Per 1 januari begonnen bij een nieuwe werkgever.
Deze auto stond voor mij klaar, deze was nog van mijn voorganger.
Het betreft een Seat Ibiza 1.9TDI sport.

Heb er ondertussen 2000 km mee gereden afgelopen week.

Hier een paar ervaringen van mij:

Exterieur:
- Leuke sportieve neus op de auto, helaas de achterkant een beetje braaf.
- Ik vind de instap een beetje krap, eerste paar keer met instappen stootte ik mijn hoofd.

Interieur:
- Netjes afgewerkt, knoppen op de juiste plek.
- Ik heb een midden arm steun, deze is wat ongemakkelijk als je veel moet schakelen, maar gelukkig is deze opklapbaar.
- Stoelen en stuur zijn in hoogte verstelbaar, dit is zeer prettig.
- Voldoende steun in de sportstoelen.

Techniek/Prestaties:
- De auto is full-option, Airco, cruise control etc zit er allemaal op.
- De bediening van de auto is zeer makkelijk, binnen een half uur kon ik bijna alles bedienen.
- Auto is lekker fel in de stad, maar op de autobaan komt die net iets te kort, even snel inhalen zit er niet bij. Had iets meer verwacht van de 105PK op de snelweg.
- Gedrag van de auto op de weg is super te noemen, een hele week met sneeuw en ijs gereden en auto is goed handelbaar, geen neigingen tot slippen of uitbreken gehad.

Ik ben ondertussen in onderhandeling met de lease maatschappij om de auto te laten chippen naar 130PK, hopelijk word die dan iets feller in de 4-5e versnelling.

Ik zal zsm foto's erop zetten.

Update

Afgelopen weekend de 70k aangetikt. dit betekend 28.000km in 7 maanden.

Ondertussen is de auto 2x bij de garage geweest voor een 45k en 60k beurtje.

Enige wat er aan gemankeerd heeft.
- 3x opnieuw uitgelijnd.
- CD vast in de cd-speler. Na een reset gaf die de CD wel terug.

Verder de normale dingetjes zoals bandjes, wisserbladen en vloeistoffen vervangen.

Het puntje met uitlijnen had te maken met een fabrieksfout in de linker voorband, deze sleet niet gelijkmatig af met de andere, waardoor ik steeds trilling in het stuur had, na 2x uitlijnen de voorbanden vervangen en voor de 3e keer uitgelijnd, sinds die tijd geen trilling meer.

Verder niets anders dan lof over deze auto, 4 weken geleden in 2 dagen 2300km gereden op cruise control (145km/h) en reed als hij een zonnetje..
Over 2 weken weer een tripje voor de boeg, dit keer naar Zwitserland en Frankrijk, en verwacht geen problemen, kijk er zelf naar uit.

Laatst was het lipje om het vakje in de middenarmsteun te openen afgebroken (klep was dichtgevallen), en verbaasde me toen ik bij de dealer kwam voor een beurt dat de gehele arm console vervangen moest worden, terwijl je zo'n clipje er zo in kunt drukken, maarja het is een lease-wagen dus konden ze denk ik extra schrijven.

Maar een hekel punt blijft de bagage ruimte :) ik wil vaak nog wel veel mee nemen en dan moet ik altijd de bank neer klappen, op zich geen probleem maar over een paar maand heb ik ook een kleintje in een kinderstoeltje en dan word de ruimte wel erg beperkt, al past de kinderwagen er prima in zonder de bank neer te klappen.

Verder niets anders dan lof over deze auto.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza