Seat Ateca 1.4 EcoTSI Style (2016)
Uitvoering | Ateca 1.4 EcoTSI Style |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
De eerste kilometers zitten er op
Mijn Ateca 1.4 Style DSG op 9 september afgeleverd gekregen. Meteen lange rit naar Oberhausen gemaakt en daarna de nodige woon-werk ritten. Qua rijgedrag, wegligging en motorprestatie een perfecte auto. Voelt een klasse beter aan dan de auto die ie is. Onberispelijke automaat. Geluidscomfort uitstekend. Komt misschien ook door de Michelin Cross Climate banden die ik voor aflevering heb laten monteren (meerprijs); scheelt een hoop gedoe in na- en voorjaar. Mijn vorige 4 auto's waren Seat Altea's; je merkt dat de techniek in 10 jaar een enorme sprong heeft gemaakt. Lane assist, adaptive cruise control, LED verlichting, dode hoek detectie, DAB+ radio, zijn erg fijne opties. Brandstof verbruik 1:14 met het nodige stadsverkeer valt zeker niet tegen.
Betrouwbaarheid valt nog niet te beoordelen, maar kan niet leeg worden gelaten. Betrouwbaarheid en dealer service bij mijn vorige Seat's prima.
De eerste 7000 kilometer
Inmiddels een kleine 7000 kilometer op weg met mijn Ateca.
Op een kleine hapering met de app na (waarschuwde plotseling voor haperende remmen) probleemloze kilometers.
De 1.4 motor is lekker pittig; je kan uitstekend mee in alle soorten verkeer en verkeersdrukte. Later nog een verhoogde laadvloer aan laten brengen zodat een mooie vlakke vloer bij neergeklapte achterbank ontstaat, er geen tildrempel meer is en de losse spullen in de bak onder de "tweede vloer" kunnen worden opgeborgen. Het vebruik valt niet tegen: 1:11 in stadsverkeer; 1:15 op de snelweg, ook wanneer regelmatig de 130 km wordt bereikt. In de wintermaanden was de voorruitverwarming een welkome toevoeging. Wegligging en (geluids) comfort is klassen beter dan van mijn (3) Altea's wat op zich ook geen verkeerde auto's waren. De Cross climate banden van Michelin kan ik iedereen aanraden. De sterk wisselende temperaturen en weersomstandigheden kunnen ze moeiteloos aan en je hebt geen omkijken meer naar de wisselmomenten.
Ruim een jaar op weg met mijn Ateca
De auto rijdt gemiddeld een keurige 1:15. Hij verbruikt wel wat meer olie dan mijn vorige auto’s (liter per 2000 km) De ritten die ik naar Frankrijk heb gemaakt waren met de Ateca een waar genot. Zowel in de grote stad (Parijs) als op de Autoroutes is het rijden in deze auto een waar genot. Een paar minpuntjes van andere recensenten herken ik wel. De radar ziet te vaak een plotseling remmende voorganger over het hoofd en de navigatie zit er te vaak naast. Voor de rest een prima auto.
Ingeruild
Na 7 jaar en 70.000 km ingeruild voor een nieuwere auto. Fijne reisauto geweest; geen bijzondere defecten/ onkosten gehad. Lage afschrijving. Ruim genoeg voor 4 volwassenen. Gemiddeld brandstof gebruik 1:15.
PRIVATE LEASE Seat Ateca

Seat Ateca 1.4 EcoTSI Xcellence Automaat | Navigatie | Camera | Trekhaak | Adaptive Cruise Control | Stoelverwarming
- 2017

Seat Ateca 1.5 TSI FR BUSINESS INTENSE | HOGE ZT | ADAPTIEF CRUISE | KEYLESS ENTRY | TREKHAAK 1600KG | 360 CAMERA | DODE HOEK ASSISTENT | ALL IN RIJKLAARPRIJS
- 2019

Seat Ateca 1.4TSI/150PK Style DSG · Navigatie · LED · Stoelverwarming