Seat Altea 2.0 TDi 170pk FR (2007)

Uitvoering | Altea 2.0 TDi 170pk FR |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Altea 4 dagen in bezit en het is een feest om in te rijden. Uiterst precieze wegligging , directe besturing en fantastisch weggedrag. Auto is niet comfortabel op minder goede ondergrond, zeker niet op sommige Belgische snelwegen. Zitcomfort is perfect, je wordt goed op je plaats gehouden door de kuipstoelen in bijvoorbeeld snelle bochten. De motor klinkt als die koud is wat rauw maar dit wordt uiteindelijk bij bedrijfstemperatuur minder. Heb altijd VW gereden maar vondt de nieuwe Touran met 170 pk gewoon weg te duur en ben daarom op Seat over gegaan, en heb daar tot nu toe geen spijt van. In alles is het wel duidelijk dat het enigste verschil tussen beide merken in het logo zit maar goed de Altea FR heeft wel karakter en een eigen uitstaling. Wat ik wel typisch vindt is het kleine prijsverschil met de 2.0 tdi sport-up en wat je voor dit verschil allemaal extra krijgt. Vreemd vindt ik dat je maar 1 volwaardige sleutel krijgt en de benzinedop niet van binnen uit te openen is. Wat mij verder verbaasd is dat ik nog nooit een FR in het wild heb gezien ondanks dat ik toch dagelijks op de weg zit. Positief vindt ik ondanks het vele gebruik van kunstoffen in het intireur de hoge kwaliteit hier van en de degelijkheid van de auto.
Zal zo rond de 15000 km een update doen.
Geen