Seat Altea 1.9 TDi Comfortstyle (2006)

Seat Altea
Seat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea - interieurSeat Altea FRSeat Altea XL

UitvoeringAltea 1.9 TDi Comfortstyle
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2007

Ik heb nu tijdelijk de beschikking over een Seat Altea 1.9 TDI. Wie mijn review van mijn vorige auto heeft gelezen (een Opel Zafira nwe type) weet dat die auto na een jaar vol problemen uiteindelijk na een jaar weer is terug genomen door de leasemaatschappij.

Nu dus sinds 4 maanden een Seat Altea die ik bijna weer inlever. Mijn nieuwe auto wordt bijna geleverd. Ik heb nu 20.000 km met de auto gereden en ben aardig tevreden over de auto, zij het dat deze auto niet mijn eigen keuze was. Motorisch gezien is de auto prima; prettige motor met veel koppel bij lage toeren. Wel is de motor nogal luidruchtig als ook de banden. Kan aan het soort banden liggen maar voor mijn gevoel is ook de isolatie minimaal.

Van het model auto moet je houden, maar ik hou er niet van. Het levert wel een hoop ruimte op in het interieur en met mijn lengte (ongeveer 1.90 meter) hebben ook de achterpasagiers geen reden tot klagen (ik kan prima achter mijzelf zitten). De stoelen van de auto zijn overigens ook perfect. Goede hoge rugleuning en een prima zijdelingse steun. Wat minder uitvalt, is de kofferruimte. Die vind ik echt minimaal. Ik heb menigmaal met spullen in mijn handen gestaan in de veronderstelling dat het in de kofferruimte zou passen, dat dan toch naar de achterbank moest verhuizen. Nu ik het toch over de multifunctionaliteit heb van de kofferruimte, de neerklapbare achterbank biedt ook weinig soelaas.

Sturen doet de auto prima, lekker precies en met veel gevoel. Ook het schakelen gaat soepel. Helaas is wel wat bezuinigd op het kunststof van het dashboard. Allemaal hard plastic en nogal fantasieloos. Wel rammelvrij en dat vind ik heel belangrijk. Dus kwalitatief prima voor elkaar. Alleen dat bakje bij de versnellingspook is volstrekt onbruikbaar. Eén keer een bocht nemen en de spullen liggen bij je voeten.

Tot 18.000 kilometer heb ik totaal geen problemen gehad. Helaas zijn de laatste 2000 kilomter niet zonder problemen verlopen, zij het minimaal maar wel irritant.
Sinds een week of 4 gaan om een of andere onverklaarbare reden de ramen uit zichzelf naar beneden als de auto uitstaat. Dit gebeurt volstrekt willekeurig en soms zijn ze geheel naar beneden en dan weer slechts een gedeelte. Wel een vervelend probleem want de auto parkeren is nu een risico geworden. De dealer dacht het te hebben opgelost maar vorige week was het wederom raak. Aangezien ik een weekend weg was heb ik de auto toen afgeleverd bij een bergingsbedrijf die de auto een aantal dagen later heeft afgeleverd bij een Seat dealer daar in de buurt. Na een week aan de computer te hebben gehangen, zou het probleem zijn opgelost. De dag erna gingen de ramen uit zichzelf wederom naar beneden op het moment van uitschakelen van de auto. De auto staat dus nu wederom bij de dealer en ze zijn er nog niet uit.

Het heeft overigens niks met mijn afsluiten van de auto te maken, wat Seat eerst aangaf als reden voor het probleem. Dit verklaart namelijk niet waarom gedurende een nacht de ramen langzaam naar beneden zakken. Ik wacht dus nu nog op de diagnose van de dealer. Ik hou eerlijk gezegd mijn hart vast.

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee